Bachelor

University College Maastricht

Ben je gemotiveerd en op zoek naar een opleiding die je de vrijheid geeft om je eigen interesses te volgen? Wil je deel gaan uitmaken van een diverse en hechte academische gemeenschap die discussie en debat stimuleert? Dat kan bij het University College Maastricht, een Liberal Arts and Sciences Honours College dat kleinschalig en persoonlijk bacheloropleiding aanbiedt. Bij het college maak je deel uit van een internationale gemeenschap, waarin je samenwerkt met studenten uit meer dan 50 landen. Met de steun van onze toegewijde staf kun je uit meer dan 150 verschillende vakken kiezen in Sociale Wetenschappen, Geesteswetenschappen en Natuurwetenschappen. Zo vorm je een persoonlijk academisch profiel waarmee je jouw doelen voor de toekomst kunt bereiken.

Lees meer

Volg onze studenten op Instagram

Micaela Lesevic Velit, studentambassadeur University College Maastricht
@um_universitycollegemaastricht

"Vraag je je wel eens af hoe het zou zijn om een interdisciplinaire opleiding te volgen en zelf de vakken te kiezen waarop je je wilt richten? Volg mij op Instagram en kom meer te weten over het leven als UCM-student!"

Heb je een vraag over University College Maastricht? Stuur Micaela een DM!

Studenten studeren samen

Studie-informatie-events

Ben jij een potentiële bachelorstudent? Dan zijn wij er om je te helpen! We begrijpen dat het belangrijk is om de juiste bacheloropleiding te vinden. Daarom bieden we je de kans om te ervaren hoe het is om bij University College Maastricht te studeren.

Praat met onze studenten, plan een persoonlijke afspraak of registreer voor een experience day

 • Ik herinner me mijn eerste indruk van UCM: ik liep het gebouw binnen waar de leiding me begroette. De gemeenschappelijke ruimte was vol met studenten die verschillende talen spraken terwijl op de achtergrond iemand gitaar speelde; het leek wel een scène uit een film.
  Sophie Dinh (Duitsland/Vietnam), University College Maastricht
 • Ik denk dat het de gemeenschap is die UCM zo speciaal maakt. Het voelt altijd alsof je studeert met een grote familie om je heen, die klaar staat om je te steunen als het nodig is, maar die ook de meest fantastische ervaringen met je deelt.
  Yago Hecht (Spanje/Duitsland), University College Maastricht
 • Ik heb de studentengemeenschap bij UCM altijd als zeer gastvrij ervaren. Of je nu een praatje maakt met een student terwijl je wacht op een kopje thee of iemand om hulp vraagt in een college, iedereen is heel benaderbaar en vriendelijk.
  Kate Robinson (Zuid-Afrika), University College Maastricht
 • Ik had nooit gedacht dat Probleemgestuurd Leren zo'n positieve impact zou kunnen hebben op mijn motivatie en bereidheid om meer tijd in de academische wereld te steken!
  Katja Hein (Duitsland/Ierland), University College Maastricht
 • Mijn eerste semester bij UMC bevestigde dat ik de juiste keuze maakte.
  Ambre Derumier (Frankrijk), University College Maastricht
 • Het belangrijkste wat ik heb geleerd in mijn tijd bij UCM is dat 'het niet altijd zo diep is'. Soms moet je je extreme zorgen over bepaalde dingen loslaten...
  Liza Diane Gordin (België), University College Maastricht
 • UCM voelde als een grote familie – ik heb me nooit alleen gevoeld of verveeld.
  Paulina Raniecka (Polen), University College Maastricht
 • Het is voor mensen die meer dan een ding willen doen en vakken willen combineren zoals zij willen.
  Julia König (Duitsland), University College Maastricht