Kate Robinson (Zuid-Afrika), University College Maastricht
Ik heb de studentengemeenschap bij UCM altijd als zeer gastvrij ervaren. Of je nu een praatje maakt met een student terwijl je wacht op een kopje thee of iemand om hulp vraagt in een college, iedereen is heel benaderbaar en vriendelijk.

De gastvrije gemeenschap van UCM

Ik prijs mezelf tot nog toe ongelofelijk gelukkig met mijn ervaring bij UCM, omdat het een geweldige tijd is. De gemeenschap was van begin af aan warm en gastvrij, waardoor ik me gemakkelijk kon aanpassen. Ik heb ook de kans gehad om met zeer enthousiaste docenten te discussiëren over veel verschillende onderwerpen, wat het weer leuk maakt om te leren over deze onderwerpen. Tenslotte maken de verschillende events die UCM organiseert, zoals een open mic night en de verschillende commissieactiviteiten zoals de theaterproductie, mijn tijd bij UCM erg plezierig.

Relaties tussen docent en student

De vele verschillende events die de diverse commissies en UCM organiseren, helpen me ook met iedereen verbonden te blijven. Wat de tutors betreft zijn de meeste, zo niet alle tutors eenvoudig benaderbaar. Ze zijn enthousiast en kundig in hun vakgebied en maken altijd tijd vrij om mijn e-mails of vragen te beantwoorden. Over het algemeen kun je dankzij de kleinere groepsgrootte bij UCM je tutors beter leren kennen, waardoor het ook gemakkelijker wordt ze te benaderen.

Je weg vinden in Maastricht

Ik heb de lokale bevolking in Maastricht altijd als zeer vriendelijk ervaren en Engels spreken is nooit een probleem geweest, omdat de meeste mensen zo nodig van Nederlands naar Engels kunnen schakelen. Het is ook heel fijn om te fietsen in Maastricht, omdat er bijna overal aparte fietspaden zijn en het verkeer zich heel bewust is van fietsers.

Other testimonials

 • Sophie Dinh
  Sophie Dinh (Duitsland/Vietnam), University College Maastricht
  Ik herinner me mijn eerste indruk van UCM: ik liep het gebouw binnen waar de leiding me begroette. De gemeenschappelijke ruimte was vol met studenten die verschillende talen spraken terwijl op de achtergrond iemand gitaar speelde; het leek wel een scène uit een film.
 • Yago Hecht
  Yago Hecht (Spanje/Duitsland), University College Maastricht
  Ik denk dat het de gemeenschap is die UCM zo speciaal maakt. Het voelt altijd alsof je studeert met een grote familie om je heen, die klaar staat om je te steunen als het nodig is, maar die ook de meest fantastische ervaringen met je deelt.
 • Katja Hein
  Katja Hein (Duitsland/Ierland), University College Maastricht
  Ik had nooit gedacht dat Probleemgestuurd Leren zo'n positieve impact zou kunnen hebben op mijn motivatie en bereidheid om meer tijd in de academische wereld te steken!
 • Ambre Derumier
  Ambre Derumier (Frankrijk), University College Maastricht
  Mijn eerste semester bij UMC bevestigde dat ik de juiste keuze maakte.
 • Liza Diane Gordin
  Liza Diane Gordin (België), University College Maastricht
  Het belangrijkste wat ik heb geleerd in mijn tijd bij UCM is dat 'het niet altijd zo diep is'. Soms moet je je extreme zorgen over bepaalde dingen loslaten...
 • Paulina Raniecka
  Paulina Raniecka (Polen), University College Maastricht
  UCM voelde als een grote familie – ik heb me nooit alleen gevoeld of verveeld.
 • Testimonial Julia König Maastricht University College
  Julia König (Duitsland), University College Maastricht
  Het is voor mensen die meer dan een ding willen doen en vakken willen combineren zoals zij willen.