Ambre Derumier (Frankrijk), University College Maastricht
Mijn eerste semester bij UMC bevestigde dat ik de juiste keuze maakte.

Deelnemen aan uitdagende discussies

De keuze voor Maastricht was vooral gebaseerd op het gebruik van het Probleemgestuurd Onderwijs en de zeer diverse vakkencatalogus. Als ik terugkijk op mijn middelbareschooltijd valt me op dat actief zijn tijdens het leerproces een van de factoren was waardoor ik succesvol kon zijn en die me hielpen kennis te vergaren en geïnteresseerd te blijven in de studie.

De goede beoordeling van UCM speelde ook een rol en verzekerde me ervan dat de lesinhoud van hoge kwaliteit was. Mijn eerste semester bij UMC bevestigde dat ik de juiste keuze maakte. Probleemgestuurd Onderwijs (PGO) motiveerde me mijn leeswerk te doen en actief te zijn in de les, en ik hield ervan deel te nemen aan uitdagende discussies met mensen met diverse achtergronden.

Persoonlijk houd ik van PGO

Persoonlijk houd ik van PGO omdat ik actief moet zijn in mijn leerproces. Het bespreken van mijn bevindingen met anderen en de mogelijkheid om vragen te stellen en te debatteren over de materialen die ons worden gegeven, helpen me de inhoud van het vak te onthouden en begrijpen.

Ik verveel me nooit

Toen ik probeerde te integreren bij UCM was ik verrast door de individuele ondersteuning die we kregen van de medewerkers. UCM kwam direct op me over als een open-minded en actieve gemeenschap waar ik eenvoudig mensen kon ontmoeten en betrokken kon raken bij extracurriculaire activiteiten en clubs.

Ook al is UCM zeer veeleisend, mijn studentenleven is ook erg druk. Ik zie veel vrienden op de uni, maar ook bij etentjes, lunches, feestjes. Voor mij is het erg belangrijk dat ik me niet alleen richt op studeren omdat je ook voor jezelf moet zorgen en stoom moet afblazen. Ik ben ook lid van een studievereniging en een sportvereniging, dus ik kan zeggen dat ik me nooit verveel!

Maastricht is helemaal anders dan wat ik gewend ben

Ik heb nooit in een grote stad gewoond. Ik kom uit een dorp op het platteland van Frankrijk. Dus voor mij is Maastricht helemaal anders dan wat ik gewend ben. Een van mijn favoriete dingen is dat je overal naartoe kunt fietsen en als je eenmaal in het centrum bent, alles op loopafstand is. Maastricht heeft veel verschillende winkels en omdat het een studentenstad is, is er iedere dag iets te doen. Wat ook echt fijn is, is de centrale ligging in Europa; er zijn zoveel luchthavens in de buurt, naar België en Duitsland kun je zelfs fietsen en de spoor- en busverbindingen zijn uitstekend.

Other testimonials

 • Sophie Dinh
  Sophie Dinh (Duitsland/Vietnam), University College Maastricht
  Ik herinner me mijn eerste indruk van UCM: ik liep het gebouw binnen waar de leiding me begroette. De gemeenschappelijke ruimte was vol met studenten die verschillende talen spraken terwijl op de achtergrond iemand gitaar speelde; het leek wel een scène uit een film.
 • Yago Hecht
  Yago Hecht (Spanje/Duitsland), University College Maastricht
  Ik denk dat het de gemeenschap is die UCM zo speciaal maakt. Het voelt altijd alsof je studeert met een grote familie om je heen, die klaar staat om je te steunen als het nodig is, maar die ook de meest fantastische ervaringen met je deelt.
 • Kate Robinson
  Kate Robinson (Zuid-Afrika), University College Maastricht
  Ik heb de studentengemeenschap bij UCM altijd als zeer gastvrij ervaren. Of je nu een praatje maakt met een student terwijl je wacht op een kopje thee of iemand om hulp vraagt in een college, iedereen is heel benaderbaar en vriendelijk.
 • Katja Hein
  Katja Hein (Duitsland/Ierland), University College Maastricht
  Ik had nooit gedacht dat Probleemgestuurd Leren zo'n positieve impact zou kunnen hebben op mijn motivatie en bereidheid om meer tijd in de academische wereld te steken!
 • Liza Diane Gordin
  Liza Diane Gordin (België), University College Maastricht
  Het belangrijkste wat ik heb geleerd in mijn tijd bij UCM is dat 'het niet altijd zo diep is'. Soms moet je je extreme zorgen over bepaalde dingen loslaten...
 • Paulina Raniecka
  Paulina Raniecka (Polen), University College Maastricht
  UCM voelde als een grote familie – ik heb me nooit alleen gevoeld of verveeld.
 • Testimonial Julia König Maastricht University College
  Julia König (Duitsland), University College Maastricht
  Het is voor mensen die meer dan een ding willen doen en vakken willen combineren zoals zij willen.