Yago Hecht (Spanje/Duitsland), University College Maastricht
Ik denk dat het de gemeenschap is die UCM zo speciaal maakt. Het voelt altijd alsof je studeert met een grote familie om je heen, die klaar staat om je te steunen als het nodig is, maar die ook de meest fantastische ervaringen met je deelt.

Je eigen curriculum samenstellen

In mijn eerste jaar kon ik vakken volgen in alle academische vakgebieden die me interesseerden. Deze ervaring uit de eerste hand leerden me te begrijpen in welke academische disciplines ik me echt wilde specialiseren. Over mijn andere interesses hoefde ik me niet langer af te vragen “wat als?”

Voordelen van Probleemgestuurd Onderwijs

Hoorcolleges vind ik zelden leuk omdat je twee uur zit te luisteren naar wat een docent vertelt. Onderwijsgroepen zijn echter zeer interactief en ik vind het erg interessant om met mijn medestudenten te debatteren. Het contact met mijn medestudenten is uitstekend en het voelt echt of ik onderdeel ben van deze fantastische gemeenschap. Bij UCM staan docenten dicht bij de studenten, waardoor de relatie veel vriendschappelijker wordt Hun lessen voelen meer als een gesprek tussen gelijken dan als strikt onderwijs.

Maastricht als uitstekende studentenstad

Maastricht is niet groot, waardoor je met de fiets binnen 20 minuten overal kunt komen. Maar er zijn ook genoeg sociale activiteiten, zodat je je niet hoeft te vervelen. Bovendien bestaat een groot deel van de bevolking uit studenten, dus je voelt je snel thuis, zeker ook omdat er genoeg mensen zijn met wie je iets gemeen hebt. Ten slotte is het echt een internationale stad, je hoort iedere dag verschillende talen, waardoor ik me echt thuis voel.

Other testimonials

 • Sophie Dinh
  Sophie Dinh (Duitsland/Vietnam), University College Maastricht
  Ik herinner me mijn eerste indruk van UCM: ik liep het gebouw binnen waar de leiding me begroette. De gemeenschappelijke ruimte was vol met studenten die verschillende talen spraken terwijl op de achtergrond iemand gitaar speelde; het leek wel een scène uit een film.
 • Kate Robinson
  Kate Robinson (Zuid-Afrika), University College Maastricht
  Ik heb de studentengemeenschap bij UCM altijd als zeer gastvrij ervaren. Of je nu een praatje maakt met een student terwijl je wacht op een kopje thee of iemand om hulp vraagt in een college, iedereen is heel benaderbaar en vriendelijk.
 • Katja Hein
  Katja Hein (Duitsland/Ierland), University College Maastricht
  Ik had nooit gedacht dat Probleemgestuurd Leren zo'n positieve impact zou kunnen hebben op mijn motivatie en bereidheid om meer tijd in de academische wereld te steken!
 • Ambre Derumier
  Ambre Derumier (Frankrijk), University College Maastricht
  Mijn eerste semester bij UMC bevestigde dat ik de juiste keuze maakte.
 • Liza Diane Gordin
  Liza Diane Gordin (België), University College Maastricht
  Het belangrijkste wat ik heb geleerd in mijn tijd bij UCM is dat 'het niet altijd zo diep is'. Soms moet je je extreme zorgen over bepaalde dingen loslaten...
 • Paulina Raniecka
  Paulina Raniecka (Polen), University College Maastricht
  UCM voelde als een grote familie – ik heb me nooit alleen gevoeld of verveeld.
 • Testimonial Julia König Maastricht University College
  Julia König (Duitsland), University College Maastricht
  Het is voor mensen die meer dan een ding willen doen en vakken willen combineren zoals zij willen.