Sophie Dinh (Duitsland/Vietnam), University College Maastricht
Ik herinner me mijn eerste indruk van UCM: ik liep het gebouw binnen waar de leiding me begroette. De gemeenschappelijke ruimte was vol met studenten die verschillende talen spraken terwijl op de achtergrond iemand gitaar speelde; het leek wel een scène uit een film.

Semester in het buitenland

Ik ben van plan om in het buitenland te studeren en UCM heeft gelukkig veel partneruniversiteiten over de hele wereld! Ik wil graag mijn buitenlandsemester in Zuid-Korea of de VS door te brengen, omdat ik nieuwsgierig ben naar hun universitair systeem. Door in Zuid-Korea te studeren, zou ik kennis kunnen maken met een Oost-Aziatisch land met een compleet andere cultuur dan de culturen waarin ik opgroeide.

Maastricht als studentenstad

Maastricht is zo'n prachtige en fijne stad! Ik vind het nog steeds fantastisch om over straat of de brug over de Maas te lopen. De grootte van de stad bevalt me ook, vooral omdat ik hiervóór in Berlijn woonde, waar het veel langer duurt om ergens te komen. Ik denk dat het voor nu prima bij me past is om in een kleinere stad te studeren.

Een balans leren vinden

Het leukste aan mijn studentenleven vind ik de tijd die ik doorbreng met mijn vrienden. Dan gaan we wat drinken of feesten, komen we bijeen om te studeren, voor koffie of andere activiteiten zoals muziek maken, sporten of creatief bezig zijn. Hoeveel ik naast mijn studie kan doen, hangt af van de werklast. Het liefst doe ik allebei maar het is soms moeilijk om de juiste balans te vinden. In Maastricht zijn veel evenementen en dingen om te doen, terwijl het toch een kleine stad is, en het kost niet veel tijd om overal te komen.

Other testimonials

 • Yago Hecht
  Yago Hecht (Spanje/Duitsland), University College Maastricht
  Ik denk dat het de gemeenschap is die UCM zo speciaal maakt. Het voelt altijd alsof je studeert met een grote familie om je heen, die klaar staat om je te steunen als het nodig is, maar die ook de meest fantastische ervaringen met je deelt.
 • Kate Robinson
  Kate Robinson (Zuid-Afrika), University College Maastricht
  Ik heb de studentengemeenschap bij UCM altijd als zeer gastvrij ervaren. Of je nu een praatje maakt met een student terwijl je wacht op een kopje thee of iemand om hulp vraagt in een college, iedereen is heel benaderbaar en vriendelijk.
 • Katja Hein
  Katja Hein (Duitsland/Ierland), University College Maastricht
  Ik had nooit gedacht dat Probleemgestuurd Leren zo'n positieve impact zou kunnen hebben op mijn motivatie en bereidheid om meer tijd in de academische wereld te steken!
 • Ambre Derumier
  Ambre Derumier (Frankrijk), University College Maastricht
  Mijn eerste semester bij UMC bevestigde dat ik de juiste keuze maakte.
 • Liza Diane Gordin
  Liza Diane Gordin (België), University College Maastricht
  Het belangrijkste wat ik heb geleerd in mijn tijd bij UCM is dat 'het niet altijd zo diep is'. Soms moet je je extreme zorgen over bepaalde dingen loslaten...
 • Paulina Raniecka
  Paulina Raniecka (Polen), University College Maastricht
  UCM voelde als een grote familie – ik heb me nooit alleen gevoeld of verveeld.
 • Testimonial Julia König Maastricht University College
  Julia König (Duitsland), University College Maastricht
  Het is voor mensen die meer dan een ding willen doen en vakken willen combineren zoals zij willen.