When is UCM not the ideal bachelor’s programme for you?

Wanneer is UCM niet de ideale bacheloropleiding voor jou?

Bij UCM heb je de vrijheid om je eigen interesses te volgen. Met de steun van ons toegewijde personeel kun je uit meer dan 150 verschillende vakken kiezen in de Sociale-, Geestes-, en Natuurwetenschappen. Hiermee vorm je een academisch profiel waarmee je je doelen voor de toekomst kunt bereiken. Een studie bij UCM is het startpunt voor een carrière in je favoriete vakgebied, maar biedt je ook de kans om je horizon te verbreden en een veelzijdige opleiding te volgen.

Hoewel de opties eindeloos lijken, is het belangrijk dat je je realiseert dat je sommige doelen niet met een UCM-opleiding kunt halen. Als vuistregel geldt dat je bij UCM discipline specifieke doelen minder snel zult halen. Je kunt bij UCM bijvoorbeeld wel rechten studeren, maar je kunt er geen jurist worden. Zo kun je ook psychologie studeren, maar geen psycholoog worden. Als je twijfelt of je jouw specifieke doel bij UCM kunt halen, neem dan gerust contact op met het Office of Academic Advising.

Geïnteresseerd in psychologie?

Houd er rekening mee dat je als psycholoog in Nederland een NIP-registratie moet hebben (België en Duitsland hebben soortgelijke eisen). Met een UCM-bachelor kom je niet in aanmerking voor deze NIP-registratie. Met andere woorden, als je een carrière als psycholoog nastreeft, moet je er rekening mee houden dat UCM niet de meest voor de hand liggende route is. Als je psycholoog wilt worden, stellen we voor dat je je aanmeldt voor de bacheloropleiding Psychology.

Om in Angelsaksische landen werkzaam te zijn als psycholoog heb je geen NIP-registratie nodig, maar wel diverse certificaten en werkervaring in de praktijk. Hoewel het niet onmogelijk is, is het een behoorlijke omweg om dit doel te bereiken via UCM.

Geïnteresseerd in medisch onderzoek?

Met een natuurwetenschappelijke richting en 90 ECTS vakken in de Life Sciences kom je in aanmerking voor zeer selectieve masteropleidingen, zoals de vier jaar durende opleiding Medical Doctor-Clinical Researcher (A-KO).

Houd er rekening mee dat dit geen shortcut is voor mensen die niet zijn geselecteerd voor een bacheloropleiding Geneeskunde. Hoewel het niet onmogelijk is om via deze route een arts te worden, is het een grote omweg.

  • Wanneer is UCM niet de ideale bacheloropleiding voor jou?

  • Geïnteresseerd in psychologie?

  • Geïnteresseerd in medisch onderzoek?