Katja Hein (Duitsland/Ierland), University College Maastricht
Ik had nooit gedacht dat Probleemgestuurd Leren zo'n positieve impact zou kunnen hebben op mijn motivatie en bereidheid om meer tijd in de academische wereld te steken!

Pad naar UCM

Voordat ik naar UCM kwam, begon ik een studie bij de Technische Universiteit in Berlijn, maar de gigantische collegezalen en onpersoonlijke interactie tussen studenten en docenten waren niet hoe ik me mijn studie had voorgesteld. Hier bij UCM maakt het mensen daadwerkelijk iets uit of je komt opdagen in de les, en de unieke onderwijsmethode moedigt studenten echt aan om van gedachten te wisselen. Ik had nooit gedacht dat Probleemgestuurd Leren zo'n positieve impact zou kunnen hebben op mijn motivatie en bereidheid om meer tijd in de academische wereld te steken.

Buiten UCM

Buiten UCM volg ik tennisles via UM Sports en ga ik naar de sportschool. Vorig jaar was ik een afgevaardigde bij de United Nations Student Association Maastricht, maar momenteel ben ik op zoek naar andere manieren om betrokken te zijn bij onze gemeenschap, want de mogelijkheden zijn eindeloos! Daarnaast verheug ik me ook heel erg op mijn semester in het buitenland volgend jaar bij de University of California. Veel van mijn vrienden gaan ook naar een van de buitenlandse partneruniversiteiten van UCM, die over de hele wereld verspreid liggen. Andere bestemmingen zijn bijvoorbeeld Singapore, Zuid-Korea, Engeland, Turkije of Spanje. Dit is een geweldige kans om het studentenleven buiten UCM en Maastricht te ervaren, en 85% van UCM-studenten doet een semester in het buitenland!

Other testimonials

 • Sophie Dinh
  Sophie Dinh (Duitsland/Vietnam), University College Maastricht
  Ik herinner me mijn eerste indruk van UCM: ik liep het gebouw binnen waar de leiding me begroette. De gemeenschappelijke ruimte was vol met studenten die verschillende talen spraken terwijl op de achtergrond iemand gitaar speelde; het leek wel een scène uit een film.
 • Yago Hecht
  Yago Hecht (Spanje/Duitsland), University College Maastricht
  Ik denk dat het de gemeenschap is die UCM zo speciaal maakt. Het voelt altijd alsof je studeert met een grote familie om je heen, die klaar staat om je te steunen als het nodig is, maar die ook de meest fantastische ervaringen met je deelt.
 • Kate Robinson
  Kate Robinson (Zuid-Afrika), University College Maastricht
  Ik heb de studentengemeenschap bij UCM altijd als zeer gastvrij ervaren. Of je nu een praatje maakt met een student terwijl je wacht op een kopje thee of iemand om hulp vraagt in een college, iedereen is heel benaderbaar en vriendelijk.
 • Ambre Derumier
  Ambre Derumier (Frankrijk), University College Maastricht
  Mijn eerste semester bij UMC bevestigde dat ik de juiste keuze maakte.
 • Liza Diane Gordin
  Liza Diane Gordin (België), University College Maastricht
  Het belangrijkste wat ik heb geleerd in mijn tijd bij UCM is dat 'het niet altijd zo diep is'. Soms moet je je extreme zorgen over bepaalde dingen loslaten...
 • Paulina Raniecka
  Paulina Raniecka (Polen), University College Maastricht
  UCM voelde als een grote familie – ik heb me nooit alleen gevoeld of verveeld.
 • Testimonial Julia König Maastricht University College
  Julia König (Duitsland), University College Maastricht
  Het is voor mensen die meer dan een ding willen doen en vakken willen combineren zoals zij willen.