Master

Biobased Materials

Wil jij nieuwe sustainable biobased materialen te ontwikkelen?  Wil je bijdragen aan een circulaire economie voor een duurzame planeet? Meld je dan aan voor de master Biobased Materials aan de Universiteit Maastricht.

Onze planeet staat voor enorme uitdagingen. Hele ecosystemen veranderen en storten in door de manier waarop we dagelijks consumeren. We gebruiken fossiele brandstoffen en niet-afbreekbare materialen en dat versnelt de klimaatverandering. Deze uitdagingen bieden jou de kans om onze planeet duurzamer te maken en om onze samenleving te helpen bij de transitie naar een circulaire economie. Met je masterdiploma Biobased Materials op zak, ga jij een pioniersrol spelen in deze groene revolutie.

Je leert over biologische bouwstenen en processen voor de productie van milieuvriendelijke en eenvoudig te recyclen materialen. We leren je over geavanceerde, functionele materialen en hoe je deze kunt ontwikkelen op basis van biologische bronnen. Onze opleiding bereidt je voor op een topcarrière in onderzoek, ontwikkeling, productie en toepassing van materialen gemaakt uit biologische bronnen.

Lees hier meer

Michelle Mendez Fonseca en Nicole Kruger, studentenambassadeurs Biobased Materials
@um_biobasedmaterials

“Wil je weten hoe het leven van een masterstudent Biobased Materials eruitziet? Volg onze reizen en maak kennis met het academische- en studentenleven in Maastricht!”

Heb je een vraag over Biobased Materials? Stuur Michelle en Nicole een DM!

Studie-informatie evenementen

Ben je een aankomend masterstudent? Dan staan wij voor je klaar! We begrijpen dat zoeken naar de juiste masteropleiding lastig is. Daarom bieden we je meerdere mogelijkheden om er écht achter te komen hoe het is om de master Biobased Materials te volgen.

Bezoek deze pagina voor onze studie-informatie evenementen

Maak online of tijdens één van onze evenementen kennis met onze medewerkers en studenten en ontdek hoe het is om Biobased Materials te studeren.

Ontmoet onze medewerkers

Kom meer te weten over onze medewerkers, de vakken die ze geven en hun onderzoek.

Ontmoet onze studenten

Leer de master Biobased Materials en de stad Maastricht kennen. Volg onze studenten op Instagram voor alle ins en outs. Schroom vooral niet om vragen te stellen!

@um_biobasedmaterials

Campus Tour Desktop - Chemelot redirect

Vergelijk de masteropleidingen: Biobased Materials – Imaging Engineering – Systems Biology

Weet je niet zeker welke masteropleiding het beste bij je past? Klik dan hier en bekijk onze handige vergelijkingstool. Die helpt je de opleidingen Biobased Materials, Imaging Engineering en Systems Biology te vergelijken op basis van inhoud en carrièremogelijkheden.

 • Ik koos voor deze opleiding vanwege de kleinschaligheid, de probleemgestuurde onderwijsmethode, het contact tussen medewerkers en studenten en de wetenschappelijke omgeving.
  Emese Szikszai, (Hongarije), Biobased Materials
 • Ik vind deze masteropleiding interessant, omdat je er leert hoe je zeer dringende milieu- en economische zaken op een praktische manier aanpakt.
  Megan Borg, (Malta), Biobased Materials
 • Bij probleemgestuurd onderwijs vormen echte problemen uit de praktijk de basis. We vragen ons af wat die problemen precies zijn en wat we moeten weten voordat we ze kunnen oplossen. En uiteindelijk lossen we die problemen dan ook daadwerkelijk op.
  Andi Afif Naufaldi (Indonesië), Biobased Materials
 • De docenten hebben veel kennis en expertise in huis en zijn bereid om je overal mee te helpen. Ga daarom met ze in gesprek over hun eigen onderzoek!
  Elias Francisco Garcia Verstraete (Spanje), Biobased Materials
 • Chemie wordt vaak geassocieerd met vervuilende stoffen, maar wat als we dat kunnen veranderen?
  Chrysanthi Oikonomidi (Griekenland), Biobased Materials