Master

Arts-Klinisch Onderzoeker

Heb jij hart voor medische zorg én medische wetenschap? En heb je een biomedische achtergrond? Dan is de vierjarige research master Arts-Klinisch Onderzoeker (A-KO) echt iets voor jou. Deze master onderscheidt zich van andere masters door de combinatie van patiëntgericht onderzoek en de medische praktijk. Als A-KO vervul je een brugfunctie, omdat je de uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek kunt vertalen naar de praktijk van de patiëntenzorg. Na het afronden van deze master ben je zowel basisarts als klinisch onderzoeker. In het vierde jaar kun je de eerste stappen zetten op weg naar een promotietraject. Aansluitend kun je je weg in het wetenschappelijk onderzoek vervolgen. Ook een specialisatie in de medische wereld is mogelijk, bijvoorbeeld als huisarts of chirurg.

Lees meer:

Master Open Dag Maart 2019

Geef je carrière een kickstart op onze Master Open Dag

Ervaar de Universiteit Maastricht: leer meer over de meest internationale universiteit van Europa, kom alles te weten over de opleiding van jouw keuze en ontdek onze mooie stad.

 Meld je aan voor de volgende Master Open Dag

reusable_banner_experience_dayv3.jpg

Ervaar het leven als student op onze faculteit

Ben je een studiekiezer en wil je graag een gezondheidsopleiding volgen? Bezoek onze studieinformatie evenementen en laat ons je helpen jouw keuze te maken. Tijdens onze evenementen ervaar je het leven als student op de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences. Je kan ons ook contacteren om een persoonlijke campustour te organiseren.

Leer meer over de evenementen die we aanbieden.

fhml-ambassadors-2022-steven2.jpg

Vraag het aan een student

Maak kennis met Steven: de studentambassadeur voor de master Arts-Klinisch Onderzoeker.
Op Instagram deelt hij zijn ervaringen met zijn opleiding en zijn leven in Maastricht. Volg hem voor een blik vooruit in jouw eventuele toekomst!

En als je vragen hebt over de master Arts-Klinisch Onderzoeker en/of over het (studenten)leven in Maastricht, neem dan contact met hem op via zijn Instagram account; hij helpt je graag met je studiekeuze, zoals zijn voorganger hem heeft geholpen met de zijne.

  Volg Steven op Instagram

 • Ik ga voor een dubbele carrière, eentje vóór en eentje áchter de schermen
  Tessa de Loeij (Nederland), Arts-Klinisch Onderzoeker
 • In vier jaar tijd word je opgeleid tot arts én wetenschapper. Dat is een behoorlijke uitdaging
  Tom Wolswijk (Nederland), Arts-Klinisch Onderzoeker
 • Als arts kan ik me straks én met patiënten én met eigen onderzoek bezighouden. Zo blijf je jezelf voortdurend ontwikkelen
  Iris Bunnik (Nederland), Arts-Klinisch Onderzoeker
 • Het is prettig dat bij de A-KO meerdere onderwerpen in 1 blok worden geïntegreerd, zoals in het blok Thorax of Abdomen. Dat vind ik beter dan elk onderwerp apart bestuderen.
  Pomme Simons (Nederland), Arts-Klinisch Onderzoeker