Partner program master

Artificial Intelligence

Ben jij een analytische denker die graag met intelligente computersystemen werkt? Wil je meer weten over onderwerpen als datamining, machine learning en information retrieval? Dan is de master Artificial Intelligence echt iets voor jou! Je gebruikt en ontwikkelt computersystemen die leren van ervaringen, patronen herkennen in enorme hoeveelheden data en strategisch redeneren in complexe besluitvormingssituaties.

De opleiding is flexibel: je stemt deze af op jouw interesses en ambities. Je leert van casussen uit de praktijk van organisaties die je daarmee in hun keuken laten kijken. Zo bereid je je goed voor op een toekomst als kunstmatige intelligentie specialist bij een onderzoeksinstituut of bedrijf.

Vanaf september 2023 bieden we een specialisatie aan in Quantum Computing. Artificial Intelligence en Data Science for Decision Making zijn de enige masteropleidingen in dit werkveld die de specialisatie in Nederland aanbieden.

De masteropleiding wordt gegeven door het Department of Advanced Computing Sciences

Tabea Heusel, studentambassadeur Artificial Intelligence @um_artificialintelligence

“Vraag je je af hoe het is om masterstudent Artificial Intelligence te zijn? Volg me tijdens mijn dagelijkse leven en leer de Project-georiënteerde opleiding, de moderne campus en onze mooie stad kennen.”

Heb je een vraag over de master Artificial Intelligence? Stuur Tabea een DM!

Studie-informatie-evenementen

Heb je interesse in deze masteropleiding? Dan helpen we je graag! Natuurlijk is het belangrijk dat je de master vindt die het beste bij jou past. Daarom bieden we meerdere mogelijkheden aan waarmee je kunt ervaren hoe de studie Artificial Intelligence is.

Kijk hier voor onze studie-informatie evenementen

Campus Tour Desktop - PHS redirect

 • Dankzij de unieke structuur van de masteropleiding Artificial Intelligence kon ik studeren in een zeer gefocuste, motiverende en dynamische omgeving.
  Wiebke Hennig (Duitsland), Artificial Intelligence
 • De faculteit is zeer internationaal; mijn klasgenoten komen letterlijk van over de hele wereld!
  Ajkel Mino, Artificial Intelligence
 • Je leert vaardigheden die je nodig hebt in je toekomstige carrière...
  Katharina Schneider, projectcoördinator / tutor
 • Het leukste aan deze opleiding vind ik het brede scala aan onderwerpen dat aan bod komt.
  Frederik Calsius, Artificial Intelligence
 • Onze masteropleiding, Data Science for Decision Making, is een kruising tussen Data Science, Applied Mathematics/Operations Research en AI.
  Mark Winands, Hoogleraar en voorzitter van het Department Of Advanced Computing Sciences
 • Maastricht is een echt internationale studentenstad, dus er is altijd wat te doen. Alles is op fietsafstand waardoor het een geweldige, bruisende stad is.
  Simona Vychytilova (Australië), Artificial Intelligence
 • Ik ben fan van Project-georiënteerd Leren. Je leert er veel van, ook al is het zeker niet makkelijk.
  Meike Thijsen (Nederland), Artificial Intelligence
 • Je kunt altijd binnenlopen om de docenten vragen te stellen; je mag hen meestal bij de voornaam noemen, wat alles veel makkelijker maakt.
  Christopher Wittlinger, Artificial Intelligence