Meike Thijsen (Nederland), Artificial Intelligence
Ik ben fan van Project-georiënteerd Leren. Je leert er veel van, ook al is het zeker niet makkelijk.

“Ik ben fan van Project-georiënteerd Leren. Je leert er veel van, ook al is het zeker niet makkelijk. Je wordt goed voorbereid op je professionele carrière. Het is net alsof je, samen met een groep programmeurs, op een echte werkplek werkt. Omdat de omgeving hier bij DACS zo internationaal is, leer je ook veel over interculturele communicatie. Ik zou PGL absoluut aanbevelen aan anderen.”

Wat was je eerste indruk van je masteropleiding aan de Universiteit Maastricht?

“De opleiding sluit goed aan op de bachelor. Ik vind de vakken leuk, maar merk wel dat de studielast groter is. Dat is ook logisch, maar toch had ik dat niet zo verwacht. Het voelt een beetje alsof het een verlenging is van mijn bachelor.”

Hoe is het contact tussen jou, je docenten en medestudenten?

“Ik vind het fijn dat we iedereen bij de voornaam noemen en dat de docenten zo benaderbaar zijn. Ons contact is vriendelijk en informeel. Bij een studie als deze is het heel belangrijk om met vrienden over onderwerpen te praten en samen aan opdrachten te werken. Ik denk dat er daarom veel vriendschappen ontstaan op de faculteit.”

Waar zie je jezelf over vijf jaar?

“Mijn uiteindelijke doel is om bij het European Space Agency te werken. Ik weet niet zeker of dat binnen vijf jaar lukt, maar we zullen zien. Omdat ik nog niet zeker weet of ik meteen wil gaan werken, doe ik misschien eerst een tweede master. Anders hoop ik te werken voor een interessant bedrijf waar ik veel vakantiedagen heb, zodat ik kan reizen.”

Other testimonials

 • Wiebke Hennig
  Wiebke Hennig (Duitsland), Artificial Intelligence
  Dankzij de unieke structuur van de masteropleiding Artificial Intelligence kon ik studeren in een zeer gefocuste, motiverende en dynamische omgeving.
 • Studente buiten
  Ajkel Mino, Artificial Intelligence
  De faculteit is zeer internationaal; mijn klasgenoten komen letterlijk van over de hele wereld!
 • Smiling woman
  Katharina Schneider, projectcoördinator / tutor
  Je leert vaardigheden die je nodig hebt in je toekomstige carrière...
 • Male student typing on laptop
  Frederik Calsius, Artificial Intelligence
  Het leukste aan deze opleiding vind ik het brede scala aan onderwerpen dat aan bod komt.
 • Man standing behind futuristic see-through computer screen
  Mark Winands, Hoogleraar en voorzitter van het Department Of Advanced Computing Sciences
  Onze masteropleiding, Data Science for Decision Making, is een kruising tussen Data Science, Applied Mathematics/Operations Research en AI.
 • Simona Vychytilova
  Simona Vychytilova (Australië), Artificial Intelligence
  Maastricht is een echt internationale studentenstad, dus er is altijd wat te doen. Alles is op fietsafstand waardoor het een geweldige, bruisende stad is.
 • Christopher_Wittinger_ MA_Artificial Intelligence
  Christopher Wittlinger, Artificial Intelligence
  Je kunt altijd binnenlopen om de docenten vragen te stellen; je mag hen meestal bij de voornaam noemen, wat alles veel makkelijker maakt.