Simona Vychytilova (Australië), Artificial Intelligence
Maastricht is een echt internationale studentenstad, dus er is altijd wat te doen. Alles is op fietsafstand waardoor het een geweldige, bruisende stad is.

“Maastricht is een echte internationale studentenstad, dus er is altijd wat te doen. Alles is op fietsafstand waardoor het een geweldige, bruisende stad is. Ik woon al drie jaar in Maastricht. Ik ben bestuurslid van de Maastricht Gaels, een sportvereniging voor Gaelic football, hurling en camogie. Deze zeer levendige vereniging neemt deel aan en organiseert diverse toernooien met teams uit heel Europa.”

Wat was je eerste indruk van je masteropleiding aan de Universiteit Maastricht?

“Ik deed eerst de bachelor Data Science and Artificial Intelligence aan de Universiteit Maastricht en ging gedurende deze studie ook met masterstudenten om. Veel van hen spraken lovend over de vakken en het opleidingsniveau. Mijn ervaring tot nu toe voldoet aan deze verwachtingen met leuke, maar uitdagende projecten en vakken.”

Welke vakken zijn het interessantst?

“Hoewel ik nog maar een paar maanden met de opleiding bezig ben, moet ik zeggen dat ik Intelligent Search and Games echt heel leuk vind. Dit vak is heel praktijkgericht, want we passen veel van wat we leren meteen toe in een individueel project. Tijdens het project maken we een systeem dat een bepaald bordspel kan spelen. In de laatste week van dit vak organiseren we een toernooi, waar we alle AI-programma’s tegen elkaar laten spelen.”

Hoe is het contact tussen jou, je docenten en medestudenten?

“Omdat de opleiding relatief klein is, is er veel contact tussen de studenten en de docenten. Ze staan altijd voor je klaar om problemen of onduidelijkheden te bespreken, zodat je de hulp krijgt die je nodig hebt. Studenten werken veel samen, omdat dit voor de meeste projecten en opdrachten nodig is. De studieruimtes zitten altijd vol met studenten die samen aan projecten werken.”

Other testimonials

 • Wiebke Hennig
  Wiebke Hennig (Duitsland), Artificial Intelligence
  Dankzij de unieke structuur van de masteropleiding Artificial Intelligence kon ik studeren in een zeer gefocuste, motiverende en dynamische omgeving.
 • Studente buiten
  Ajkel Mino, Artificial Intelligence
  De faculteit is zeer internationaal; mijn klasgenoten komen letterlijk van over de hele wereld!
 • Smiling woman
  Katharina Schneider, projectcoördinator / tutor
  Je leert vaardigheden die je nodig hebt in je toekomstige carrière...
 • Male student typing on laptop
  Frederik Calsius, Artificial Intelligence
  Het leukste aan deze opleiding vind ik het brede scala aan onderwerpen dat aan bod komt.
 • Man standing behind futuristic see-through computer screen
  Mark Winands, Hoogleraar en voorzitter van het Department Of Advanced Computing Sciences
  Onze masteropleiding, Data Science for Decision Making, is een kruising tussen Data Science, Applied Mathematics/Operations Research en AI.
 • Meike Thijsen (Nederland), Artificial Intelligence
  Ik ben fan van Project-georiënteerd Leren. Je leert er veel van, ook al is het zeker niet makkelijk.
 • Christopher_Wittinger_ MA_Artificial Intelligence
  Christopher Wittlinger, Artificial Intelligence
  Je kunt altijd binnenlopen om de docenten vragen te stellen; je mag hen meestal bij de voornaam noemen, wat alles veel makkelijker maakt.