Jouw toekomst
De behoefte aan arts-onderzoekers die een brug kunnen slaan tussen patiëntenzorg en wetenschap groeit. Als je de onderzoeksmaster Arts-Klinisch Onderzoeker hebt afgerond ben je niet alleen basisarts, zoals iemand na een masteropleiding Geneeskunde, maar ook klinisch onderzoeker. Je kunt dus kiezen voor patiëntenzorg, wetenschappelijk onderzoek én de combinatie.
Carrierepaden
Onderzoeker
Arts-klinisch onderzoekers kunnen na hun specialisatie en/of promotieonderzoek werk vinden in bijvoorbeeld (academische) ziekenhuizen of huisartspraktijken, al dan niet in combinatie met een (deel)aanstelling bij een onderzoeksinstituut. Of je werkt als arts-klinisch onderzoeker bij een universiteit, gerenommeerd onderzoeksinstituut (in binnen- en buitenland) of bijvoorbeeld bij de (landelijke) overheid. Meer dan de helft van onze masterstudenten kiest na het afstuderen voor een baan met een onderzoekscomponent. Je kunt ook kiezen voor een promotietraject; daar kun je al in de opleiding een begin mee maken.
Arts
Met dit diploma kun je geregistreerd worden als arts volgens de Wet BIG (Beroepen In de Gezondheidszorg). Je kunt dus ook een verdere opleiding doen tot specialist (AIOS). De mogelijkheden voor specialisatie zijn zeer gevarieerd. Enkele voorbeelden:
- Huisartsgeneeskunde (3 jaar)
- Psychiatrie (5 jaar)
- Kindergeneeskunde (6 jaar)
- Chirurgie (6 jaar)
- Sportarts (4 jaar)
- Bedrijfsarts (4 jaar)
Artsen vinden na hun specialisatie veelal werk in (academische) ziekenhuizen en huisartspraktijken, maar bijvoorbeeld ook in psychiatrische zorginstellingen, bedrijven, sportinstellingen of de Jeugdgezondheidszorg.