Michelle Weijzen (Nederland), Health Food Innovation Management
Ik vond het fijn dat de masteropleiding in Venlo meer dan één discipline bevat.

Tijdens mijn bachelor Biomedische Wetenschappen vond ik het onderwerp ‘nutrition’ heel leuk, omdat het een van de belangrijkste factoren is die bijdraagt aan iemands levensstijl. Ik vond het fijn dat de masteropleiding in Venlo meer dan één discipline bevat. De meeste masters focussen heel erg op het voorbereiden van studenten op een academische carrière, maar deze studie probeert studenten ook juist voor te bereiden op een zakelijke carrière. Omdat ik niet wist wat ik precies wilde gaan doen na mijn Bachelor, wilde ik mijn opties openhouden.

Een andere belangrijke reden was de verplichte stage van een half jaar. Omdat de master zo breed is, word je niet echt een expert op een specifiek onderwerp. Maar door je stage in het tweede jaar kun je je nog steeds specialiseren in een onderwerp dat je zelf interessant vindt. En de stage is ook een goede kans om een netwerk op te bouwen voor je toekomstige carrière.

Ik vond klinische voeding het meest interessant: voedselproducten om patiëntenzorg te verbeteren. Tijdens mijn stage bij Daily Fresh Food in samenwerking met Universiteit Maastricht, heb ik wetenschappelijk onderzoek gecombineerd met een commercieel project. Zo kreeg ik de kans om te ervaren hoe het is om voor een bedrijf te werken, maar ook hoe het is om je eigen onderzoek op te zetten. Tijdens de stage heb ik het uiterste van mezelf gevraagd en geleerd dat ik eigenlijk alle verschillende aspecten van onderzoek leuk vind: van creëren tot oefenen en schrijven. Zonder deze stage had ik nooit geweten dat onderzoek zo leuk was om te doen!

Na mijn stage kreeg ik de kans om in het onderzoeksveld te blijven en ik ga me nu focussen op het verbeteren van voeding voor patiënten in een klinische setting.

Wil je meer weten over de master Health Food Innovation Management? Vraag ons volledige informatiepakket aan

Other testimonials

  • Anouk van Weert (the Netherlands), master Health Food Innovation Management
    Anouk van Weert (Nederland), Health Food Innovation Management
    Ik wil meer bewustzijn creëren over duurzame voedselkeuzes. Bijvoorbeeld via grote organisaties of het gebruik van social media.
  • Roxana De Sousa Garcia, master's student in Health Food Innovation Management
    Roxana De Sousa Garcia (Venezuela), Health Food Innovation Management
    HFIM biedt mij de unieke mogelijkheid om m’n interesses in business management te combineren met gezondheid en voeding.
  • Anna_pereira_master_health_food_innovation_management
    Ana Pereira (Portugal), Health Food Innovation Management
    Mijn droom is om bij een startup in voedingsinnovatie te werken en die te laten groeien.
  • linde_rademakers
    Linde Rademakers (Nederland), Health Food Innovation Management
    Niet iedereen in onze master eet superfoods en havermout als ontbijt
  • Karin Lenssen
    Karin Lenssen (Nederland), Health Food Innovation Management
    Tijdens mijn studie leerde ik hoe je voedingsgerelateerde zaken vanuit wetenschappelijk oogpunt aan kunt pakken.