Anouk van Weert (Nederland), Health Food Innovation Management
Ik wil meer bewustzijn creëren over duurzame voedselkeuzes. Bijvoorbeeld via grote organisaties of het gebruik van social media.

Studeren aan Universiteit Maastricht (UM) is een gepersonaliseerde, verrijkende ervaring die je klaarstoomt voor je professionele én persoonlijke toekomst. Onze bachelor- en masterstudies zijn ontworpen voor studenten met een intrinsieke nieuwsgierigheid naar menselijk gedrag en gezondheid. Studenten die ‘nog een stap verder willen gaan’ op professioneel en persoonlijk vlak. Wat wordt jouw extra stap?

“Ik haalde mijn bachelordiploma in Psychobiology aan de Universiteit van Amsterdam. Zelfs toen was ik al geïnteresseerd in voeding en het coachen van mensen.”

Tijdens mijn bachelor was ik ook voorzitter van de kookclub van mijn studievereniging en vond ik het echt leuk om mensen te helpen met het maken van duurzame voedingskeuzes, om daar bewustzijn voor te creëren. Toen ik de Open Dag bij Universiteit Maastricht bezocht en deze studie zag, wist ik dat dit was wat ik zocht. Ik werd gelukkig meteen toegelaten, want mijn bachelor was sterk gefocust op biologie.

Health Food Innovation Management is een heel interdisciplinaire opleiding. Je krijgt meer kennis over alle facetten van de voedselketen, vertering en gezondheidseffecten, en leert ook innovatieve concepten te ontwikkelen en deze te vermarkten. Tot slot krijg je kennis over relevante wetgeving en management. Er is een goede balans tussen theorie en praktische toepassingen.

Ik kende het concept Probleemgestuurd Onderwijs nog niet, maar ik was positief verrast. Combineer dat met de internationale klas, de verschillende achtergronden van mijn studiegenoten en de praktische aspecten van de studie, en je krijgt een perfecte voorbereiding op een succesvolle carrière na je afstuderen.”

  Want to know more about the Health Food Innovation Management master's programme? Vraag ons volledige informatiepakket aan

Other testimonials

  • Roxana De Sousa Garcia, master's student in Health Food Innovation Management
    Roxana De Sousa Garcia (Venezuela), Health Food Innovation Management
    HFIM biedt mij de unieke mogelijkheid om m’n interesses in business management te combineren met gezondheid en voeding.
  • Anna_pereira_master_health_food_innovation_management
    Ana Pereira (Portugal), Health Food Innovation Management
    Mijn droom is om bij een startup in voedingsinnovatie te werken en die te laten groeien.
  • linde_rademakers
    Linde Rademakers (Nederland), Health Food Innovation Management
    Niet iedereen in onze master eet superfoods en havermout als ontbijt
  • HFIM Michelle Weijzen
    Michelle Weijzen (Nederland), Health Food Innovation Management
    Ik vond het fijn dat de masteropleiding in Venlo meer dan één discipline bevat.
  • Karin Lenssen
    Karin Lenssen (Nederland), Health Food Innovation Management
    Tijdens mijn studie leerde ik hoe je voedingsgerelateerde zaken vanuit wetenschappelijk oogpunt aan kunt pakken.