Ana Pereira (Portugal), Health Food Innovation Management
Mijn droom is om bij een startup in voedingsinnovatie te werken en die te laten groeien.

“Tijdens mijn bachelor in Nutrition and Food Science aan de Universiteit van Porto deed ik een stage over het aanbieden van gezonde voeding aan mensen. Ik merkte dat ik nog wat business skills miste en wilde mezelf nog verder ontwikkelen met een masteropleiding. Het liefste zelfs in het buitenland.

Ik keek naar masteropleidingen in heel Europa die voedselinnovatie, ondernemerschap en gezonde voeding combineerden en besloot vol te gaan voor deze master, omdat deze alle elementen heeft waar ik naar op zoek was. De master over Health Food Innovation Management is heel erg gericht op ondernemen en biedt goede carrièrekansen na je master. Er zijn veel bezoekjes aan bedrijven en gastsprekers. Bovendien is de ranking van de Universiteit Maastricht heel goed. Mijn keuze was uiteindelijk dus snel gemaakt. Daarnaast is het leven in Nederland heel betaalbaar en houd ik van de vriendelijke sfeer en open cultuur. Iedereen spreekt Engels en het is heel makkelijk om mensen te leren kennen en mee te doen.

In Venlo, mijn thuisbasis tijdens deze studie, hebben we een hele actieve studievereniging die veel activiteiten organiseert. Voor mijn tweedejaarsstage wil ik graag bij een startup op het gebied van voedingsinnovatie gaan werken of, als dat niet gaat, bij een innovatie-afdeling van een grote organisatie die gezonde en duurzame producten maakt. Ik kijk nu naar trends in de voedselindustrie, hoe we de wereldbevolking duurzaam kunnen voeden en de relatie tussen voeding en ziektes. Ik ben ervan overtuigd dat er een relatie is tussen voeding en ziekte en ik kijk ernaar uit om daar meer over te leren vanuit een wetenschappelijk oogpunt en die boodschap weer te verspreiden.

Persoonlijk wordt de regen en kou in Nederland mijn grootste uitdaging: hoe overleef ik de winter?!”

 Wil je meer weten over de master Health Food Innovation Management? Vraag ons volledige informatiepakket aan

Other testimonials

  • Anouk van Weert (the Netherlands), master Health Food Innovation Management
    Anouk van Weert (Nederland), Health Food Innovation Management
    Ik wil meer bewustzijn creëren over duurzame voedselkeuzes. Bijvoorbeeld via grote organisaties of het gebruik van social media.
  • Roxana De Sousa Garcia, master's student in Health Food Innovation Management
    Roxana De Sousa Garcia (Venezuela), Health Food Innovation Management
    HFIM biedt mij de unieke mogelijkheid om m’n interesses in business management te combineren met gezondheid en voeding.
  • linde_rademakers
    Linde Rademakers (Nederland), Health Food Innovation Management
    Niet iedereen in onze master eet superfoods en havermout als ontbijt
  • HFIM Michelle Weijzen
    Michelle Weijzen (Nederland), Health Food Innovation Management
    Ik vond het fijn dat de masteropleiding in Venlo meer dan één discipline bevat.
  • Karin Lenssen
    Karin Lenssen (Nederland), Health Food Innovation Management
    Tijdens mijn studie leerde ik hoe je voedingsgerelateerde zaken vanuit wetenschappelijk oogpunt aan kunt pakken.