Roxana De Sousa Garcia (Venezuela), Health Food Innovation Management
HFIM biedt mij de unieke mogelijkheid om m’n interesses in business management te combineren met gezondheid en voeding.

Roxana komt uit Venezuela en koos ervoor om naar Universiteit Maastricht - Campus Venlo te komen voor de Master Health Food Innovation Management. “Ik heb Nutrition gestudeerd in Venezuela en Portugal, en na mijn bachelor heb ik gewerkt als diëtist in een ziekenhuis. Ik kwam erachter dat er veel controverse is over gezonde voeding. Toen heb ik besloten dat ik meer wilde leren over trends in de voedingsindustrie vanuit wetenschappelijk oogpunt.

Ik heb ook zes maanden gewerkt voor een consultancybureau in Den Haag. Daar adviseerde ik over duurzaamheid, wat voor mij persoonlijk ook een heel belangrijk onderwerp is. Op dit moment zit ik in de laatste maanden van een zes maanden durende stage bij Unilever, waar ik werk voor de Global Cross-Category Nutrition Department. Heel interessant, maar ik weet nu zeker dat het mijn droom is om ooit een eigen bedrijf te hebben en onafhankelijk te zijn. Zo wil ik een positieve impact maken op andere mensen. Hoe dat bedrijf eruit gaan zien, weet ik nog niet, maar het gaat zeker te maken hebben met voeding en welzijn in het algemeen.

Ik was heel enthousiast over deze specifieke masteropleiding, omdat het de enige master is die business management combineert met voeding en gezondheid. In deze studie leer je ook hoe je een ondernemer wordt, wat precies aansluit bij mijn toekomstige carrière.

Ondanks dat de master in Venlo wordt gegeven, heb ik ervoor gekozen om in Maastricht te wonen. Ik woonde al in Nederland, dus ik vond het niet erg om naar Maastricht te verhuizen toen ik werd toegelaten. Maastricht is echt een stad uit een ansichtkaart, zo mooi. Ik vind het heerlijk dat alles in Nederland zo goed georganiseerd is, zeker vergeleken met Venezuela.

Tot nu toe bevalt de studie nog beter dan verwacht. Het is fijn dat Probleemgestuurd Leren je helemaal verantwoordelijk maakt voor je eigen leerproces. Is dat niet een goede – zo niet perfecte – voorbereiding op het leven na ons afstuderen?”

Other testimonials

  • Anouk van Weert (the Netherlands), master Health Food Innovation Management
    Anouk van Weert (Nederland), Health Food Innovation Management
    Ik wil meer bewustzijn creëren over duurzame voedselkeuzes. Bijvoorbeeld via grote organisaties of het gebruik van social media.
  • Anna_pereira_master_health_food_innovation_management
    Ana Pereira (Portugal), Health Food Innovation Management
    Mijn droom is om bij een startup in voedingsinnovatie te werken en die te laten groeien.
  • linde_rademakers
    Linde Rademakers (Nederland), Health Food Innovation Management
    Niet iedereen in onze master eet superfoods en havermout als ontbijt
  • HFIM Michelle Weijzen
    Michelle Weijzen (Nederland), Health Food Innovation Management
    Ik vond het fijn dat de masteropleiding in Venlo meer dan één discipline bevat.
  • Karin Lenssen
    Karin Lenssen (Nederland), Health Food Innovation Management
    Tijdens mijn studie leerde ik hoe je voedingsgerelateerde zaken vanuit wetenschappelijk oogpunt aan kunt pakken.