Partner program master

Data Science for Decision Making

Bedenk je graag oplossingen voor complexe problemen? Zie je het als een uitdaging om patronen uit grote hoeveelheden data te vissen? Dan is een master in Data Science for Decision Making misschien wel iets voor jou. Tegenwoordig verzamelen veel bedrijven en organisaties allerlei soorten data. Ze proberen er nuttige informatie uit te halen en patronen en afwijkingen te herkennen. Data Science for Decision Making biedt je de wiskundige tools waarmee je deze datasets kunt modelleren en verwerken.

Het vakgebied vindt brede toepassing in het bedrijfsleven en de techniek, variërend van het plannen van klantenservice-medewerkers en het optimaliseren van toeleveringsketens, tot het modelleren van biologische processen en het extraheren van bruikbare informatie uit hersensignalen. Na je afstuderen ben je optimaal voorbereid op een carrière als datawetenschapper, onderzoeker of manager in veel verschillende sectoren.

Vanaf september 2023 bieden we een specialisatie aan in Quantum Computing. Data Science for Decision Making en Artificial Intelligence zijn de enige masteropleidingen op deze gebieden die de specialisatie in Nederland aanbieden.

Deze opleiding wordt gegeven door het Department of Advanced Computing Sciences.

Volg onze studenten op Instagram

Ayse Arslan, studentambassadeur Data Science for Decision Making @um_dsdm

“Ga mee op data-gedreven avontuur! Ontdek de wereld van Data Science bij de Universiteit Maastricht door mijn ogen: lessen, projecten en het bruisende studentenleven.”

Heb je een vraag over Data Science for Decision Making? Stuur Ayse een DM!

Studie-informatie evenementen

Heb je interesse in deze masteropleiding? Dan willen we je graag helpen. Natuurlijk is het belangrijk dat je een master vindt die bij jou past. Daarom bieden we meerdere mogelijkheden aan waarmee je kunt ervaren hoe de studie Data Science for Decision Making is.

Kijk hier voor onze studie-informatie evenementen

Campus Tour Desktop - PHS redirect

 • De theoretische kennis die ik opdeed, had ik niet tijdens mijn werk kunnen leren.
  Marcell Ignéczi (Hungarije), Bsc Data Science and Artificial Intelligence / Msc Data Science for Decision Making
 • Het lag voor mij voor de hand om in Maastricht te blijven studeren, omdat ik zowel de stad als de universiteit geweldig vind. Daarnaast ben ik groot voorstander van Project-georiënteerd leren bij de Universiteit Maastricht.
  Aaron Schapira (België) Data Science For Decision Making
 • Ik woon graag in Maastricht. De mensen zijn warm en vriendelijk. Als lid van een studentenvereniging geniet ik echt van het studentenleven in de stad. In mijn vrije tijd zeil ik met de zeilvereniging, klim ik en lees ik over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van data science en kunstmatige intelligentie.
  Arthur Goffinet (België), Data Science For Decision Making
 • Deze opleiding stond boven aan mijn lijst vanwege het uitstekende onderwijs.
  Paul Disbeschl, Data Science for Decision Making
 • Ik leer veel door te doen en hoe meer praktijkervaring, hoe beter!
  Bianca Massacci, (Italië), Data Science for Decision Making
 • Onze masteropleiding, Data Science for Decision Making, is een kruising tussen Data Science, Applied Mathematics/Operations Research en AI.
  Mark Winands, Hoogleraar en voorzitter van het Department Of Advanced Computing Sciences
 • Maastricht is zo'n bruisende studentenstad. Je komt overal studenten tegen! Er zijn ook zoveel bars en cafés dat er voor iedereen wel een gezellige plek is.
  Kristian van Kuijk (Frankrijk), Data Science for Decision Making
 • Het Department of Advanced Computing Sciences van de Universiteit Maastricht doet al onderzoek sinds 1987. Ruim 35 jaar geleden wisten nog niet veel mensen wat Artificiële Intelligentie was. De ervaring van deze afdeling is de reden waarom ik in de eerste plaats voor deze bachelor koos.
  Carlos Soto Garcia-Delgado (Spanje), Data Science for Decision Making
 • Ik wil na mijn studie als onderzoeker aan de slag, waarbij ik mijn culturele achtergrond kan gebruiken om teams over de hele wereld te integreren. Onderzoek doen naar geavanceerde technieken en methoden om problemen op te lossen waarvan we misschien nog niet eens weten dat ze bestaan.
  Sree Showrya Kotala, (Qatar), Data Science for Decision Making
 • We brainstormen veel, schrijven code of houden ons bezig met wiskunde. We krijgen regelmatig advies van de projectbegeleider. Soms is dit heel nuttig, maar soms ook niet.
  Tim Dick (Duitsland), Data Science for Decision Making
 • Een erg leuke plek op mijn faculteit is het SwarmLab, waar je apparatuur kunt gebruiken die normaal niet zomaar toegankelijk is.
  Christos Thomas, Data Science for Decision Making