Master

European Studies (Research)

Wil je je kennis van de Europese politiek en het Europees beleid verbreden met een opleiding die politicologie combineert met internationale betrekkingen, geschiedenis en sociologie? Ben je ambitieus en heb je je zinnen gezet op een carrière die sterke onderzoeksvaardigheden vereist, zoals bij een denktank of in de wetenschap? Of heb je misschien meer interesse in een loopbaan in de politiek of de journalistiek? En wil je deel uitmaken van een kleine, hechte community van studenten en onderzoekers? Kies dan voor de tweejarige, interdisciplinaire opleiding European Studies.

  • Kies een afstudeerrichting (jaar 1): Europe and the World / Governance and Representation in Europe / Historicising European Union.
  • Kies een afstudeerpakket (jaar 2): dubbele master / studeren in het buitenland / onderzoeksstage

Unieke kenmerken

  • Een kleine, hechte community van studenten en onderzoekers (gemiddelde instroom 12-15 studenten)
  • Meer dan 90% internationale studenten
  • Bekroond met het label 'Topopleiding'[  (Keuzegids 2016, 2017, 2018, 2019)
  • Beste universiteit (Keuzegids 2016, 2017, 2018)
  • Beurzen beschikbaar voor collegegeld, levensonderhoud, studie in het buitenland en stages

Download de programmaflyer of neem contact op met opleidingsdirecteur Anna Herranz-Surrallés: anna.herranz@maastrichtuniversity.nl

Meer informatie over afstudeerprogramma's vind je op de pagina 'Courses & Curriculum' (bij de engelstalige versie van dit programma).

 

Eleonora Pizzini, Student Ambassadeur Research Master European Studies

Waarom Eleonora voor deze onderzoeksmaster heeft gekozen:
"Ik heb voor deze onderzoeksmaster gekozen omdat de Universiteit Maastricht een geweldige reputatie heeft, vooral op het gebied van European Studies. Wat me echt aantrok was de kleine, studentgerichte omgeving en de flexibiliteit om mijn eigen academische reis vorm te geven. Bovendien zijn er zoveel extra activiteiten, seminars en mogelijkheden om te ontdekken. In het tweede jaar kun je zelfs kiezen voor een double degree, een stage of een Erasmusuitwisseling."

Waarom ze voor Maastricht heeft gekozen:
"Maastricht was voor mij een voor de hand liggende keuze. Het is niet alleen een van de oudste steden van Nederland, het is ook ongelooflijk divers en internationaal. Elke dag hoor je mensen een veelheid aan talen spreken op straat. Het is een stad die een internationale sfeer uitademt."
 

eleanora_pizzini1.jpg

Eleonora Pizzini

"De Research Master geeft je de nodige instrumenten en kennis om je eigen expertise te cultiveren in EU-gerelateerde domeinen, waarbij een brug wordt geslagen tussen de studie van politieke wetenschappen en die van geschiedenis, democratie en internationale betrekkingen."

UM en FASoS Campus Tour

Bij FASoS bieden we onze aankomende studenten de mogelijkheid om deel te nemen aan een campus tour op 18 december, 12 maart 2025 en 7 mei 2025. Tijdens deze campusrondleiding laat een van onze studentambassadeurs je onze faculteit, binnenstad en alle belangrijke UM-gebouwen zien. Ben je niet in de gelegenheid om op een van de bovenstaande data te komen? Geen zorgen! We bieden ook campusrondleidingen aan tijdens onze Open Dagen, Experience Days en Introductiedagen.

Campus

Online Campus Tour

Ben je niet in staat om vanuit het buitenland te komen voor een campus tour? We bieden ook een virtuele campus tour! Bekijk deze via de interactieve video aan de linkerkant.

UM FASoS

Geef je carrière een kickstart op onze Master Open Dag

Ontdek meer over een van de meest internationale universiteiten in Europa, ervaar onze unieke benadering van het onderwijs, verdiep je in het programma van je keuze en ontdek onze prachtige stad. De volgende Master Open Dag vindt plaats op 9 november 2024.

Q&A sessies

Wij organiseren regelmatig Instagram Live Q&A sessies waar je al je vragen over onze opleidingen en studeren in Maastricht kunt stellen aan onze student ambassadeurs. Kijk op onze Master events pagina voor meer informatie en registratie.

Social media FASoS

Volg ons op:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
 LinkedIN