Toelatingseisen
Op deze pagina vind je belangrijke details m.b.t. de aanmeldingsprocedure voor de masteropleiding Health Food Innovation Management voor studiejaar 2025-2026 (onder meer over deadlines, toelatingseisen, benodigde documenten en beoordeling).
Belangrijke deadlines voor deze opleiding
De masteropleiding Health Food Innovation Management start in september
Onderstaande deadlines zijn van toepassing voor aanmelders die in september 2025 willen starten met hun studie
Tip: als je deze webpagina op je telefoon bekijkt, kun je het best de landscape modus gebruiken
Datum | Wat je moet weten met betrekking tot deze datum |
---|---|
1 oktober 2024 | Studielink is open voor aanmeldingen voor het studiejaar 2025-2026 |
1 mei 2025, 23:59 CET | Deadline voor het afronden van de hele aanmeldprocedure voor niet-EU/EER-aanmelders (deze aanmelders hebben een visum of verblijfsvergunning nodig) |
1 juni 2025, 23:59 CET | Deadline voor het afronden van de hele aanmeldprocedure voor aanmelders uit de EU/EER of Zwitserland |
31 augustus 2025, 23:59 CET | Deadline voor het aanleveren van informatie over het statistiekonderwijs dat je volgde |
1 februari 2025, 23:59 CET | Deadline voor het aanmelden voor een UM High Potential/Holland Scholarship voor aanmelders die niet uit de EU/EER komen. |
Let op: Selecteer in Studielink het juiste startmoment in het pulldownmenu. Wil je starten in het komende studiejaar, dan kies je voor september 2025.
Algemene eisen: vooropleiding
De toelatingseisen voor studiejaar 2024-2025 voor de masteropleiding Health Food Innovation Management zijn afhankelijk van je vooropleiding. Bekijk hieronder welke eisen voor jou gelden.
Toelating voor het masterprogramma Health Food Innovation Management, vindt plaats op basis van je vorige opleiding en je geschiktheid. Daarom zijn je motivatie en kwalificaties belangrijk
Premaster Health Food Innovation Management
Heb je interesse in dit masterprogramma, maar voldoe je nog niet aan alle toelatingseisen, volg dan een premaster in Venlo!
Bachelors van gerelateerde academische bachelorprogramma’s
Je komt in aanmerking voor toelating tot deze opleiding als je een van de volgende opleidingen hebt afgerond:
- een relevant bachelordiploma van een Nederlandse universiteit
- een relevant bachelordiploma van een universiteit in de EU/EER
- een relevant bachelordiploma van een Universiteit buiten de EU/EER
- een relevant academisch masterdiploma
Directe kwalificatie voor toelating
Studenten met een van de volgende bachelorsdiploma’s van een Nederlandse Universiteit voldoen aan de toelatingseisen: Health Sciences (track Biology and Health), Biomedical Sciences of Nutrition and Health. Je hoeft geen motivatiebrief te sturen.
Let op: Je moet voor 1 september 2025 in het bezit van je bachelordiploma zijn
Relevante domeinen:
|
Afgestudeerden van equivalente opleidingen aan hogescholen (HBO, Hochschule)
Je komt in aanmerking voor toelating tot deze opleiding als je een van de volgende opleidingen hebt afgerond:
- een relevant Nederlands hbo-diploma
- een relevant bachelordiploma van een university of applied sciences in de EU/EER
- een relevant bachelordiploma van een university of applied sciences buiten de EU/EER
Relevante domeinen zijn:
|
Aanvullende eisen
Statistiek
Sommige kandidaten zullen een statistiekcursus moeten volgen. De cursus moet gericht zijn op statistiek voor levenswetenschappen en minimaal ingaan op statistische vergelijkingstests en het gebruik van statistische analyse software als SPSS. Je kunt de cursus bij de Universiteit Maastricht of een ander instituut volgen.
Meer informatie over de vereiste inhoud van de cursus statistiek bespreken we tijdens het toelatingsinterview.
Let op: Als statistiek onderdeel was van je bacheloropleiding zul je voor 31 augustus 2025 een aantal documenten moeten uploaden via de MyApplication portal. Onder het kopje ‘Benodigde documenten voor de aanmeldprocedure’ vind je meer informatie hierover. Als statistiek geen onderdeel was van je academische of hbo bacheloropleiding, moet je een cursus statistiek volgen. De cursus moet gericht zijn op statistiek voor levenswetenschappen en minimaal ingaan op statistische vergelijkingstests en het gebruik van statistische analyse software, als SPSS. Je kunt de cursus bij de Universiteit Maastricht of een ander instituut volgen. Meer informatie over de vereiste inhoud van de cursus statistiek bespreken we tijdens het toelatingsinterview. |
Taaleisen bij een Engelstalige master
Bij deze masteropleiding is Engels de instructietaal. Je moet het Engels daarom voldoende beheersen. Een minimaal niveau gelijk aan academic IELTS 6.5 is vereist voor deze opleiding.
Indien je aan één of meer van de onderstaande voorwaarden voldoet, voldoe je daarmee automatisch aan de taaleis voor deze opleiding:
- je hebt een Engelstalige bachelor- of masteropleiding afgerond
- je hebt een Internationaal of European Baccalaureaat afgerond, een US high school diploma behaald of UK GCE A-levels behaald
- je hebt een NIET Engelstalige bachelor- of masteropleiding afgerond, maar je kunt aantonen dat je het Engels voldoende beheerst aan de hand van bijvoorbeeld Engelstalige cursussen, stage- of werkervaring in een Engelstalige omgeving
Als je niet aan een van bovenstaande voorwaarden voldoet, dan kun je een certificaat van een van onderstaande taaltesten voorleggen (de minimum scores staan tussen haakjes achter de test). Als je reeds in het bezit bent van een taaltest dan raden we je aan deze met de aanmelding mee te sturen.
- IELTS (6.5)
- TOEFL Paper-based test (575)
- TOEFL Internet test (90)
- TOEIC listening and reading (720) and speaking and writing (310)
- Cambridge [Advanced (CAE) Grade C (scale 180-184), First Certificate in English (FCE) Grade A (scale 180-184), First Certificate in English (FCE) Grade B (scale 176-179)]
- or similar accredited certification
Indien de UM echter gerede twijfel heeft over je taalbeheersing, kan de UM aanvullende eisen stellen om het benodigde taalniveau daadwerkelijk aan te tonen.
Benodigde documenten voor de aanmeldprocedure
Tijdens de aanmelding voor deze opleiding moet je een aantal documenten uploaden. Hieronder geven we alvast een overzicht van de documenten die je (misschien) bij de hand moet houden.
Benodigde documenten voor iedereen die zich voor deze opleiding aanmeldt
- Een recente pasfoto*
De pasfoto moet voldoen aan bepaalde bepaalde richtlijnen. Je vindt deze richtlijnen in de taakomschrijving ‘Upload pasfoto’ in de MyApplication portal.
- Een kopie van je geldig paspoort of EU/EER-identiteitskaart*
Maak een kopie van de pagina met je persoonsgegevens. Sla deze kopie op als ‘paspoortkopie’ en niet als ‘paspoortfoto’.
- Een kopie van je meest recente cijferlijst van je huidige bacheloropleiding
- Een kopie van je diploma van je huidige bacheloropleiding, als je dat al haalde. Als je nog niet bent afgestudeerd, kun je ook je meest recente cijferlijst van deze opleiding uploaden.
- Je Curriculum Vitae
Noem je opleidingen, relevante buitenschoolse activiteiten, stages en beroepservaringen.
- Motivatiebrief (maximaal 500 woorden)
Geef goede argumenten over waarom je deze masteropleiding aan de Universiteit Maastricht wilt volgen en waarom je verwacht dat je de opleiding succesvol kunt afronden.
* Ben je al UM-student, dan is het niet nodig om deze documenten te uploaden in de MyApplication-portal. Tenzij je paspoort niet geldig is op 1 september 2025; dan moet je wel een nieuwe kopie van je paspoort uploaden.
Mogelijk benodigde documenten, afhankelijk van je (academische) achtergrond
- Bewijs van voldoende beheersing van de Engelse taal (indien van toepassing). Beantwoord de vragen over je kennis van het Engels onder het kopje ‘Taaleisen voor Engelstalige masterprogramma’s’ op deze pagina om te achterhalen of je aanvullende documenten moet aanleveren. Je antwoorden geven aan welke documenten je kunt gebruiken om je taalvaardigheid aan te tonen.
-
Informatie over statistiek (als je statistiek hebt gevolgd als onderdeel van je bacheloropleiding)
Bewijs van alle relevante statistiekvakken die je tijdens je bacheloropleiding volgde EN een apart Word-document met de volgende informatie:-
naam van het/de vak(ken)
-
het aantal credits dat je hiermee haalde
-
een korte beschrijving van de vakken (max. 10 zinnen per vak)
-
Je kunt deze documenten uploaden via de MyApplication portal bij de taak ‘Prove proficiency in statistics’.
Hoe beoordelen we je aanmelding?
Als je je wilt aanmelden of al met je aanmelding bezig bent, dan is het handig te weten hoe we je aanmelding beoordelen.
Toelating voor het masterprogramma Health Food Innovation Management, vindt plaats op basis van je vorige opleiding en je geschiktheid. Daarom zijn je motivatie en kwalificaties belangrijk.
Als je een geschikte bacheloropleiding aan de Universiteit Maastricht afrondde, ben je direct gekwalificeerd voor toelating. Studeerde je in een ander relevant academisch domein af, dan beoordeelt de toelatingscommissie je aanmelding. Meestal is een toelatingsinterview onderdeel van het toelatingsproces. Het interview gaat over je academische plannen en de manier waarop je deze wilt bereiken via de masteropleiding Health Food Innovation Management. Je motivatiebrief, cv en andere documenten die je opstuurde, vormen het startpunt voor het interview. Het informatieve online gesprek, meestal op de Campus Venlo, of, voor studenten in het buitenland, online, vindt in het Engels plaats en duurt 30-45 minuten. Je spreekt met één of twee leden van de staf.
Gedetailleerde informatie over relevante opleidingen en de op te sturen documenten vind je elders op deze pagina.
We beoordelen doorlopend aanmeldingen. Zodra je een complete aanmelding indient, bekijkt de toelatingscommissie deze. We wachten dus niet tot de deadline voordat we je aanmelding beoordelen. Binnen twee tot vier weken na voltooiing van je aanmelding ontvang je een besluit van de toelatingscommissie.
Let op: we beoordelen alleen complete aanvragen. We raden je daarom aan om je te houden aan de deadlines in de tabel ‘Belangrijke deadlines voor aanmelding’ op deze pagina.