Jouw toekomst
Alumni van Health Food Innovation Management kunnen zelfstandig innovaties en ondernemerschap ontwikkelen en implementeren en dat op alle niveaus van de voedingsmiddelen- en drankindustrie. Je kunt managementposities vinden op het snijvlak tussen productontwikkeling, onderzoek en technologie. Mogelijke carrières zijn onder andere:
Voedingsmiddelenindustrie
Veel afgestudeerden van Health Food Innovation Management gaan uiteindelijk werken voor bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie. Daar werken ze bijvoorbeeld aan productontwikkeling, geven ze voedingsadvies voor marketingdoeleinden, of controleren ze naleving van de voedselregelgeving.
Onderzoek
Andere afgestudeerden van Health Food Innovation Management werken aan onderzoeksprojecten op het gebied van voeding, aan universiteiten of bij commerciële onderzoeksorganisaties. Ze onderzoeken onderwerpen als:
- De effecten van pre-, pro- en synbiotica bij gezonde volwassenen en ouderen
- Inductie van verzadiging door eiwitsupplementen
- Gastro-intestinale afbraak van voedingsingrediënten en in-vitro screening van de effecten van intestinale metabolieten afkomstig van voeding
- Leefstijlinterventies in innovatie van gezonde voeding
- Regelgeving voor gezondheidsclaims
Afgestudeerden hebben bijvoorbeeld functies gevonden als:
- Project Manager bij SKIM
- Global Regulatory Affairs Support bij Nestlé Health Sciences
- Promovendus bij de Universiteit Maastricht
- Nutritionist bij Unilever Benelux
- Assistant Nutrition and Health Manager bij Unilever
- Project Manager bij NIZO Food Research