Master

European Public Affairs

Wil je de Europese dimensies van bestuur begrijpen? Wil je beleidsmaker worden, transnationale problemen aanpakken en transnationale oplossingen bedenken en uitvoeren? Of wil je als openbaar bestuur-professional of lobbyist nieuwe wegen vinden om jouw onderwerpen op de agenda te krijgen en beleidsmakers te beïnvloeden? Als jij de interesse en de motivatie hebt, kunnen wij je de kennis en de vaardigheden bieden om die ambities te realiseren.

Het masterprogramma European Public Affairs biedt een grondige professionele opleiding in zowel de theoretische als de praktische aspecten van Europese beleidsvorming. Je leert denken in Europese termen en doet praktische ervaring op met het werken in internationale teams om Europese beleidsvraagstukken vanuit een multidisciplinair perspectief op te lossen. Dit bereid je voor op een mooie carrière in het Europese openbaar bestuur.

Caitlin Reed, Student Ambassadeur European Public Affairs 2023-2024

Waarom Caitlin voor dit programma koos:
"Ik heb mijn bachelor Europese Studies in Maastricht gedaan. In die tijd heb ik ook stage gelopen bij het Europees Parlement. Toen realiseerde ik me dat ik een sterke interesse heb in beleidsvorming en hoe dit wordt beïnvloed en vormgegeven door lobbyen. Dit masterprogramma biedt me een theoretische en praktische benadering van public affairs, samen met een mogelijkheid voor een stage in de vierde periode.

Eerlijk gezegd wilde ik naar Amsterdam of Leiden. Onderweg heb ik echter veel European Public Affairs alumni ontmoet. Sommigen van hen werken voor het Europees Parlement, bij andere instellingen of in het bedrijfsleven. Ze waren allemaal zo enthousiast over de mogelijkheden die het programma biedt. Na wat onderzoek werd duidelijk dat Maastricht voor mij de juiste plek is voor deze volgende stap."

Wat ze uit dit programma hoopt te halen:
"Dit programma richt zich op Europees bestuur, lobbyen en beleidsvorming. Persoonlijk hoop ik meer te leren over het lobbyproces. Het wordt vaak geassocieerd met negatieve invloed, zoals bijvoorbeeld de tabaksindustrie of big pharma. Voor mij gaat het echter om het inbrengen van deskundige kennis in de beleidsvorming. Ik geloof dat het een cruciaal onderdeel is van het democratische proces.

caitlin_reed_epa_2.jpg

Caitlin Reed, EPA

"De masteropleiding European Public Affairs en haar praktijkgerichte aanpak helpt me om een kritische denker te worden. Het bereidt me voor op het navigeren door de complexiteit van EU-beleidsvorming en -procedures."

UM Campus Tour

Bij FASoS bieden we onze aankomende studenten de mogelijkheid om deel te nemen aan een campus tour op 13 maart en 1 mei 2024. Tijdens deze campusrondleiding laat een van onze studentambassadeurs je onze faculteit, binnenstad en alle belangrijke UM-gebouwen zien. Ben je niet in de gelegenheid om op een van de bovengenoemde data te komen? Geen zorgen! We bieden ook campusrondleidingen aan tijdens onze Open Dagen, Experience Days en Introductiedagen. Ben je niet in de gelegenheid om vanuit het buitenland te komen voor een campus tour? We bieden ook een virtuele campus tour! Bekijk hem hier.

Geef je carrière een kickstart op onze Master Open Dag

Ervaar de Universiteit Maastricht: leer meer over de meest internationale universiteit van Europa, kom alles te weten over de opleiding van jouw keuze en ontdek onze mooie stad. De volgende Master Open Dag is op zaterdag 23 maart 2024.

Q&A sessies

Wij organiseren regelmatig Instagram Live Q&A sessies waar je al je vragen over onze opleidingen en studeren in Maastricht kunt stellen aan onze student ambassadeurs. Kijk op onze Master events pagina voor meer informatie en registratie.

UM Campus Tour - Register now!

Social media FASoS

Volg ons op:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
 LinkedIN