Master

Master Arts and Culture: Modern Political Culture: Ideas and Discourses

De MA Arts and Culture specialisatie Modern Political Culture verkent belangrijke problemen in de moderne en hedendaagse politiek binnen hun bredere culturele en sociale context. We leven in een tijdperk dat veel van onze zekerheden over de politieke culturen waarin we leven aan diggelen heeft geslagen: er zijn nieuwe politieke bewegingen opgekomen; het model van democratie dat in 'het Westen' domineert, is uitgedaagd door een reeks sociaal-politieke krachten; het milieuvraagstuk is alomtegenwoordig; het bewustzijn van sociale ongelijkheid is gegroeid; en gewapende conflicten zijn een wrede realiteit in veel delen van de wereld, zoals in Oekraïne en het Midden-Oosten. Dit programma biedt je de analytische instrumenten om dit complexe heden en de betwiste oorsprong ervan te begrijpen. Je volgt vakken die inzoomen op de meest urgente politieke uitdagingen van onze tijd: de spanningen binnen democratisch bestuur; de constructie en representatie van nationale identiteiten; de oorsprong en erfenis van politiek geweld; het probleem van het overwinnen van kolonialisme; en de manieren waarop culturele actoren ongelijkheid proberen aan te pakken.

Deze MA-specialisatie is daarom bedoeld voor diegenen die geen genoegen nemen met de gemakkelijke antwoorden die ons omringen. Het is bedoeld voor mensen die beter willen weten, die niet bang zijn om complexe onderwerpen aan te pakken door een veelheid aan perspectieven te omarmen, en die de noodzakelijke academische gereedschapskist willen verwerven om kritisch na te denken over de fijne kneepjes van ons verleden en heden.Als student in dit programma benader je politiek op een interdisciplinaire manier, waarbij je gebruik maakt van de instrumenten en methoden van verschillende academische disciplines, zoals geschiedenis, politieke filosofie, culturele studies en politicologie. Daarbij word je getraind in het gebruik van geavanceerde onderzoeks- en schrijfvaardigheden die je in staat stellen een onafhankelijke, goed afgeronde analist te worden die in verschillende omgevingen kan opereren. Om dit te bereiken word je blootgesteld aan wetenschappelijke methoden zoals conceptuele analyse, discoursanalyse, archief- en historisch onderzoek en etnografisch veldwerk. Als je je kennis op een praktische manier wilt toepassen en werkervaring wilt opdoen, krijg je als onderdeel van het programma de kans om stage te lopen in een boeiende instelling. Als hoogtepunt van je studie schrijf je je eigen originele scriptie over een zelfgekozen probleem van de moderne politieke cultuur, onder begeleiding van een expert op dit gebied.

Andere specialisaties in deze masteropleiding:

 

UM en FASoS Campus Tour

Bij FASoS bieden we onze aankomende studenten de mogelijkheid om deel te nemen aan een campus tour op 18 december, 12 maart 2025 en 7 mei 2025. Tijdens deze campusrondleiding laat een van onze studentambassadeurs je onze faculteit, binnenstad en alle belangrijke UM-gebouwen zien. Ben je niet in de gelegenheid om op een van de bovenstaande data te komen? Geen zorgen! We bieden ook campusrondleidingen aan tijdens onze Open Dagen, Experience Days en Introductiedagen.

Campus

Online Campus Tour

Ben je niet in staat om vanuit het buitenland te komen voor een campus tour? We bieden ook een virtuele campus tour! Bekijk deze via de interactieve video aan de linkerkant.

UM FASoS

Geef je carrière een kickstart op onze Master Open Dag

Ontdek meer over een van de meest internationale universiteiten in Europa, ervaar onze unieke benadering van het onderwijs, verdiep je in het programma van je keuze en ontdek onze prachtige stad. De volgende Master Open Dag vindt plaats op 9 november 2024.

Q&A sessies

Wij organiseren regelmatig Instagram Live Q&A sessies waar je al je vragen over onze opleidingen en studeren in Maastricht kunt stellen aan onze student ambassadeurs. Kijk op onze Master events pagina voor meer informatie en registratie.

Schakeljaar

Als je niet aan de toelatingseisen voor dit programma voldoet, kun je een schakeljaar (Pre-master) volgen. Bekijk de informatie over het programma, de vakken en de toelatingseisen.

UM dertiende beste jonge universiteit ter wereld

Times Higher Education 'Young Universities' 2023
Social media FASoS

Volg ons op:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
 LinkedIN