Waarom deze studie?
Imaging is onmisbaar gereedschap als je de wereld om ons heen wil begrijpen. Imaging-technieken worden gebruikt in fundamenteel en toegepast onderzoek door zowel het bedrijfsleven als onderzoeksinstellingen. Met de interdisciplinaire master Imaging Engineering op zak jaag je innovatie aan op gebieden als geneeskunde, chemische technologie, oppervlakte- en proceschemie, biotechnologie, celbiologie en de ontwikkeling van imaging-instrumenten zelf.
M4i virtuele tour
De Faculty of Science and Engineering verzorgt samen met het toonaangevende M4i-instituut de masteropleiding Imaging Engineering.
Bekijk de video en ga mee op een tour langs de geavanceerde faciliteiten van M4i.
The M4i imaging MS laboratories - a virtual tour by Prof. Ron Heeren
Jouw toekomst, onze focus
Onderzoek-georiënteerd Leren en Probleemgestuurd Onderwijs simuleren de dagelijkse werkomgeving van een ingenieur. Zo bereid je je optimaal voor op je toekomstige rol als technisch expert.
Werk samen in een internationale groep
Werk in teams aan imaging uitdagingen met medestudenten met diverse culturele achtergronden.
Multidisciplinaire opleiding
Profiteer van een breed aanbod van wetenschappelijke en technische vakken en doe uitgebreide vaardigheden op met onze multidisciplinaire opleiding.
Maak deel uit van de Maastricht Imaging Valley
Maastricht Imaging Valley is de Europese hotspot voor imaging, expertise en apparatuur die relevant is voor de economie en de maatschappij.
Goede banden met de industrie
Delen van je opleiding volg je bij de Brightlands Maastricht Health Campus en de Brightlands Chemelot Campus – tussen de bedrijven en vaak ook samen met hen.
Een internationale gemeenschap
Word onderdeel van onze ambitieuze internationale academische gemeenschap, die het onderzoek rond imaging engineering aanjaagt.
Wat leer ik tijdens mijn masteropleiding?
Tijdens het eerste semester van je eerste jaar bouw je een solide basis op het gebied van wiskunde, natuurkunde en (bio)chemie, in relatie tot imaging engineering.
Aan het begin van het tweede semester kies je één van de volgende specialisaties:
Instrumentation Imaging Engineering | Molecular Imaging Engineering |
---|---|
Deze specialisatie gaat over het gebruiken, ontwikkelen en optimaliseren van imaging-apparatuur en detectiestrategieën, met een nadruk op natuurkunde voor het technisch ontwikkelen van analytische instrumenten. | Deze specialisatie richt zich op imaging-technieken, het vastleggen en visualiseren van de manier waarop moleculen zich gedragen en elkaar beïnvloeden, met een nadruk op toegepaste (bio)chemie voor het verbeteren van molecular imaging. |
Het grootste deel van het tweede jaar besteed je aan de grote finale – je masterscriptie. Je scriptie helpt je je eigen academische profiel op te bouwen. Je werkt aan een onderzoeksproject en/of aan een op onderzoek gebaseerd techniekproject, dat je op jouw toekomst voorbereidt.
FSE - Imaging Engineering - Marc van Zandvoort - Interview
Focus op praktische training
Omdat we je goed op je toekomstige carrière willen voorbereiden, laten we je ervaring opdoen met het doen van onderzoek en experimenten. Je doet die ervaring op bij het toonaangevende Maastricht Multimodal Molecular Imaging Institute M4I. Dit kan dankzij onze unieke onderwijsmethoden: Onderzoek-georiënteerd Leren en Probleemgestuurd Onderwijs.
Onderzoek-georiënteerd Leren
We doen meer dan alleen lesgeven over bestaande wetenschappelijke theorieën. Je leert ook hoe je deze kennis toepast om eigen ontdekkingen te doen. In de vorm van projecten werk je aan het oplossen van uitdagingen op het gebied van onderzoek en techniek. Daarbij combineer je theorie en praktijk. Tijdens de projecten doe je onderzoek samen met wetenschappers van de universiteit en uit de industrie.
Probleemgestuurd Onderwijs
Probleemgestuurd Onderwijs gaat over werken in kleine groepen met je handen uit de mouwen. Je volgt (veel) minder colleges dan bij vergelijkbare opleidingen. In plaats daarvan leer je in groepjes van 10-15 studenten over problemen en uitdagingen uit de praktijk, waarbij je door een tutor begeleid wordt. Door deze actieve en op samenwerking gebaseerde manier van leren, ontwikkel je vaardigheden die essentieel zijn voor je latere carrière.
um-dke-phs-20210901-108-web.jpeg
Uit onderzoek blijkt dat Probleemgestuurd Onderwijs je:
- Leert de stof volledig te begrijpen
- Leert samenwerken in een divers team
- Problemen leert oplossen door kritisch na te denken
- Helpt je eigen onderwijs vorm te geven en onafhankelijk te werken
- Helpt om gemotiveerd te blijven en uitdagingen aan te gaan
- Leert om met zelfvertrouwen voor groepen te spreken