Master

Imaging Engineering

Wil je de kijk van de wetenschap op de wereld en alles wat daarin zit veranderen? Start dan de master Imaging Engineering.

Geavanceerde imagingtechnieken zijn als krachtige camera’s: in steeds meer detail onthullen ze wat het menselijk oog niet kan waarnemen. Deze technieken verscherpen onze blik op het lichaam en de wereld. Zo stimuleren we wetenschappelijke innovatie.

Onze master Imaging Engineering maakt van jou een interdisciplinaire professional; een specialist in de wetenschap en techniek van beeldvorming. Daarmee ga je een mooie carrière tegemoet. Je toekomstige werk kan een grote impact hebben op de wetenschap en de industrie, bijvoorbeeld bij het oplossen van misdaden, het verbeteren van medische scans, de ontwikkeling van sensoren voor zelfrijdende auto’s of voor de duurzame productie van voeding.

Interesse? Lees hier meer

Felicia Cilenov, studentambassadeur Imaging Engineering
@um_imagingengineering

“Ervaar Maastricht door mijn ogen! Als jouw social media-ambassadeur, deel ik exclusieve informatie over mijn academische ervaring, de lokale cultuur en boeiende discussies. Volg mij en blijf op de hoogte!”

Heb je vragen over Imaging Engineering? Stuur Felicia een DM!

Studie-informatiebijeenkomsten

Zoek je een masteropleiding? Wij helpen je! We snappen dat het vinden van de juiste masteropleiding belangrijk is. Daarom bieden we je verschillende manieren om erachter te komen hoe het is om Imaging Engineering te studeren.

Hier vind je informatie over onze studie-informatiebijeenkomsten

Dit zijn onderwerpen die tijdens de master voorbijkomen:

 • Begrijpen hoe een geneesmiddel inwerkt op een cel
 • Bekijken hoe verschillende verflagen op moleculair niveau verouderen
 • Onderzoeken of coatings homogeen zijn aangebracht
 • Het visualiseren en identificeren van ziekten op gewassen
 • Het detecteren van onzuiverheden bij de productie van microchips of zonnecellen

Campus Tour Desktop - PHS redirect

Vergelijk de masteropleidingen: Biobased Materials – Imaging Engineering – Systems Biology

Weet je niet zeker welke masteropleiding het beste bij je past? Klik dan hier en bekijk onze handige vergelijkingstool. Die helpt je de opleidingen Biobased Materials, Imaging Engineering en Systems Biology te vergelijken op basis van inhoud en carrièremogelijkheden.

 • Ik wil leren over biologie en scheikunde en deze disciplines integreren in de engineering principes die ik tijdens mijn bacheloropleiding leerde. De Universiteit Maastricht biedt deze mogelijkheid.
  Ishika Mahajan, (India), Imaging Engineering
 • Ik kan me specialiseren als een vaardige ingenieur in beeldvormende technieken of me ontwikkelen als uitstekende wetenschapper, die met deze technieken moleculaire interacties bestudeert.
  Stefanos Zoidis (Griekenland), Imaging Engineering
 • Weinig instellingen hebben zulke geavanceerde beeldvormingsinstrumentatie - en nog minder bieden uitgebreide praktijkervaring met deze topinstrumenten aan.
  Dr. Ian Anthony, Imaging Mass Spectrometry (IMS), M4i, Faculty of Health, Medicine and Life Sciences

M4i virtuele tour

De Faculty of Science and Engineering biedt samen met het toonaangevende M4i-Instituut de masteropleiding Imaging Engineering aan.

Bekijk de video en krijg een rondleiding langs de geavanceerde faciliteiten van M4i.

The M4i imaging MS laboratories - a virtual tour by Prof. Ron Heeren