Bachelor

Global Studies

Wil je begrijpen hoe de verschillende delen van de wereld met elkaar verbonden zijn door wereldwijde fenomenen als klimaatverandering en migratie? Wil je bijdragen aan een duurzamere planeet en discussiëren over oplossingen voor een rechtvaardiger maatschappij? Wil je wereldwijde uitdagingen begrijpen vanuit verschillende invalshoeken, waaronder psychologie, recht, economie, geschiedenis, global health, politiek en sociologie? Heb je interesse in het leren van een nieuwe taal en het versterken van je interculturele vaardigheden door middel van praktische, concrete ervaringen? Dan is de nieuwe bacheloropleiding Global Studies iets voor jou.

Global studies is een echt interdisciplinaire opleiding. Het is de enige bachelor in Nederland waarbij zes faculteiten gezamenlijk het programma verzorgen. Dit betekent dat experts je zullen helpen om kennis uit verschillende disciplines te integreren, waardoor je beter toegerust bent om complexe, wereldwijde problemen te begrijpen en interventies te plegen. Je studeert met een internationale groep studenten, krijgt twee jaar taalonderwijs en hebt de mogelijkheid om veldonderzoek te doen.

Deze opleiding wordt alleen in het Engels aangeboden.

Salomé Chemla, Student Ambassadeur Global Studies 2023-2024

Waarom Salomé gekozen heeft voor Global Studies in Maastricht
"Ik heb mijn keuze om hier te studeren gebaseerd op de inhoud van het programma en niet zozeer op de stad. Je zou dus kunnen zeggen dat Maastricht in feite voor mij heeft gekozen! Ik heb voor Global Studies gekozen vanwege het interdisciplinaire karakter."

Wat vind ze het leukste aan de opleiding
"We bespreken vraagstukken vanuit verschillende invalshoeken binnen één vak, in plaats van dat we vakken hebben in strikt afgebakende disciplines. Als we bijvoorbeeld de kwestie van staatloosheid in de klas bespreken, hebben we het over het perspectief van het internationaal recht, omdat niet alle staten verdragen hebben ondertekend om staatlozen te beschermen. We nemen ook een economisch perspectief en vragen: waarom hebben mensen hun land verlaten? En we houden ook rekening met het psychologische element door te vragen hoe iemand erin slaagt om van zijn familie gescheiden te zijn."

salome_chemla_bsc_gs2.jpg

Salome Chemla

"Global Studies kan in het begin een beetje overweldigend zijn omdat het zoveel onderwerpen omvat. Maar op een gegeven moment realiseer je je dat het allemaal met elkaar verweven is en dat het belangrijk is om al deze perspectieven te combineren."

Voorlichtingsactiviteiten

UM FASoS

Ben je aankomend student en geinteresseerd in een van onze bacheloropleidingen?
Dan willen we je graag een aantal bronnen geven om een idee te krijgen van hoe het is om aan onze faculteit te studeren en antwoord te geven op vragen die je wellicht hebt. Je kunt een Virtuele Open dag bezoeken of onze bacheloropleidingen vergelijken. Verder kun je een persoonlijke afspraak maken voor meer informatie over het programma van je keuze.
Je kunt je ook aanmelden voor een van onze Experience Days (op de campus) of een Q&A sessie (online). Alle informatie over genoemde activiteiten is alleen beschikbaar in het Engels.

Meld je aan voor onze Experience days en Live Q&A sessies

Tijdens een Experience Day ervaar je hoe het is om student te zijn in een van onze bachelor programma's. Je woont een lezing bij en neemt deel aan een onderwijsgroep, begeleid door huidige studenten die al je vragen beantwoorden. Experience Days zijn bij voorkeur bedoeld voor studenten in hun laatste jaar VWO die een Open dag aan onze faculteit bezocht hebben. Onderstaand vind je meer informatie over de Experience Day en de registratie.

4 december 2024, 26 februari 2025, 9 april 2025 Arts and Culture, European Studies
27 november 2024, 19 februari 2025, 2 april 2025 Digital Society, Global Studies

Tijdens onze Instagram Live Q&A sessies kun je onze student ambassadeurs spreken. Zij beantwoorden al je vragen m.b.t. de inhoud van het programma, studeren en wonen in Maastricht en veel meer. Meer informatie en registratie:

27 februari 2024 Global Studies, Arts and Culture

 

FASoS Experience Day 2024

Vergelijk de FASoS bacheloropleidingen

FASoS studievergelijker final

 

 

Wil je weten welke bacheloropleiding het beste bij jou past? Ben je nieuwsgierig naar de carrièremogelijkheden nadat je een van onze bacheloropleidingen hebt afgerond? Weet je nog niet zeker welke bacheloropleiding je wilt doen? Hieronder vind je een handige tool waarmee je onze bacheloropleidingen kunt vergelijken in termen van inhoud, studentprofiel en carrièremogelijkheden.

 Vergelijk de FASoS bachelor's programmas

 

Programma video

In deze video geven onze docenten je een indruk van de inhoud van het Bsc Global Studies programma (in het Engels).

Programme video Global Studies

UM en FASoS Campus Tour

Bij FASoS bieden we onze aankomende studenten de mogelijkheid om deel te nemen aan een campus tour op 18 december, 12 maart 2025 en 7 mei 2025. Tijdens deze campusrondleiding laat een van onze studentambassadeurs je onze faculteit, binnenstad en alle belangrijke UM-gebouwen zien. Ben je niet in de gelegenheid om op een van de bovenstaande data te komen? Geen zorgen! We bieden ook campusrondleidingen aan tijdens onze Open Dagen, Experience Days en Introductiedagen.

Campus

Online Campus Tour

Ben je niet in staat om vanuit het buitenland te komen voor een campus tour? We bieden ook een virtuele campus tour! Bekijk deze via de interactieve video aan de linkerkant.

UM FASoS

Bachelor Open Dag

Ontdek meer over een van de meest internationale universiteiten in Europa, ervaar onze unieke benadering van het onderwijs, verdiep je in het programma van je keuze en ontdek onze prachtige stad. De volgende Bachelor Open Dag vindt plaats op 12 oktober 2024.

Succesvolle start BSc Global Studies

In augustus 2020 hebben studenten uit 28 landen en wetenschappers van alle UM-faculteiten de aftrap gegeven voor de nieuwe Bachelor Global Studies. Het team van Global Studies deelt graag indrukken van de feestelijke, op gepaste afstand gehouden start in het Theater aan het Vrijthof in Maastricht. Het eerste cohort van 68 studenten omvat studenten uit Argentinië, Brazilië, Chili, DRC, Israël, Japan, Libanon, Mexico, Nigeria, Peru, Trinidad en Tobago en de VS.

Official Launch Global Studies

Social media FASoS

Volg ons op:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
 LinkedIN