Bachelor

Global Studies

Wil je begrijpen hoe de verschillende delen van de wereld met elkaar verbonden zijn door wereldwijde fenomenen als klimaatverandering en migratie? Wil je bijdragen aan een duurzamere planeet en discussiëren over oplossingen voor een rechtvaardiger maatschappij? Wil je wereldwijde uitdagingen begrijpen vanuit verschillende invalshoeken, waaronder psychologie, recht, economie, geschiedenis, global health, politiek en sociologie? Heb je interesse in het leren van een nieuwe taal en het versterken van je interculturele vaardigheden door middel van praktische, concrete ervaringen? Dan is de nieuwe bacheloropleiding Global Studies iets voor jou.

Global studies is een echt interdisciplinaire opleiding. Het is de enige bachelor in Nederland waarbij zes faculteiten gezamenlijk het programma verzorgen. Dit betekent dat experts je zullen helpen om kennis uit verschillende disciplines te integreren, waardoor je beter toegerust bent om complexe, wereldwijde problemen te begrijpen en interventies te plegen. Je studeert met een internationale groep studenten, krijgt twee jaar taalonderwijs en hebt de mogelijkheid om veldonderzoek te doen.

Deze opleiding wordt alleen in het Engels aangeboden.

Salomé Chemla, Student Ambassadeur Global Studies

Salomé groeide op in Parijs, maar liet de grote stad niet voor niets achter zich.

Waarom Salomé koos voor Global Studies:
"Wat ik geweldig vind aan de Universiteit Maastricht, en Global Studies in het bijzonder, is dat het een zeer innovatieve aanpak heeft. Dit betekent dat we leren over mondiale vraagstukken die op dit moment spelen, en niet alleen de theoretische onderwerpen. Uiteindelijk wil ik graag bij de VN werken om bij te dragen aan grote vraagstukken zoals mensenrechten of klimaatverandering."
"Ik kom uit Parijs en na de middelbare school wilde ik naar een stad waar alles rustiger en minder stressvol is. Ik heb ervoor gekozen om in Maastricht te studeren omdat het in het centrum van Europa ligt. Ik kan dus nog veel internationale studenten ontmoeten. Vooral voor mijn bachelor opleiding is het echt belangrijk en interessant om betekenisvolle verbindingen te leggen tussen mensen van over de hele wereld."

Volg Salomé:

Salomé Chemla, Student Ambassador BSc Global Studies 2022-2023

"Het is echt belangrijk en interessant om betekenisvolle verbindingen te creëren tussen mensen van over de hele wereld, wat mogelijk is met Global Studies."

Online voorlichtingsactiviteiten

Online voorlichtingsactiviteit voor nieuwe studenten van de Universiteit Maastricht

Ben je aankomend student en geinteresseerd in een van onze bacheloropleidingen?
Dan willen we je graag een aantal bronnen geven om een idee te krijgen van hoe het is om aan onze faculteit te studeren en antwoord te geven op vragen die je wellicht hebt. Je kunt een Virtuele Open dag bezoeken of onze bacheloropleidingen vergelijken. Verder kun je een persoonlijke afspraak maken voor meer informatie over het programma van je keuze.
Je kunt je ook aanmelden voor een van onze (online) Experience Days. Alle informatie over genoemde activiteiten is alleen beschikbaar in het Engels.

Vergelijk de FASoS bacheloropleidingen

FASoS studievergelijker final

 

 

Wil je weten welke bacheloropleiding het beste bij jou past? Ben je nieuwsgierig naar de carrièremogelijkheden nadat je een van onze bacheloropleidingen hebt afgerond? Weet je nog niet zeker welke bacheloropleiding je wilt doen? Hieronder vind je een handige tool waarmee je onze bacheloropleidingen kunt vergelijken in termen van inhoud, studentprofiel en carrièremogelijkheden.

 Vergelijk de FASoS bacheloropleidingen!

Volg ons op Facebook, Instagram of YouTube en kom alles te weten over FASoS en leven en studeren in Maastricht. Je vindt er vlogs, columns and interessante achtergrondartikelen.

 Ontdek FASoS!
 

Programma video

In deze video geven onze docenten je een indruk van de inhoud van het Bsc Global Studies programma (in het Engels).

Programme video Global Studies

UM Campus Tour

Zit je in het laatste jaar van de middelbare school en ben je bezig met de toelatingsprocedure voor een van onze bacheloropleidingen? De Universiteit Maastricht biedt aankomende studenten de kans om de stad, onze faculteitsgebouwen en faciliteiten te verkennen! Ontdek hoe het is om te wonen en te studeren in deze bruisende stad!

Bachelor Open Dag

Ontdek meer over een van de meest internationale universiteiten in Europa, ervaar onze unieke benadering van het onderwijs, verdiep je in het programma van je keuze en ontdek onze prachtige stad. De volgende Bachelor Open Dag vindt plaats op 7 oktober 2023.

UM Campus Tour - Register now!

Succesvolle start BSc Global Studies

In augustus 2020 hebben studenten uit 28 landen en wetenschappers van alle UM-faculteiten de aftrap gegeven voor de nieuwe Bachelor Global Studies. Het team van Global Studies deelt graag indrukken van de feestelijke, op gepaste afstand gehouden start in het Theater aan het Vrijthof in Maastricht. Het eerste cohort van 68 studenten omvat studenten uit Argentinië, Brazilië, Chili, DRC, Israël, Japan, Libanon, Mexico, Nigeria, Peru, Trinidad en Tobago en de VS.

Official Launch Global Studies

Social media FASoS

Volg ons op:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
 LinkedIN