Bachelor

Digital Society

Ben jij geïnteresseerd in hoe digitale technologieën de wereld veranderen? Wil je graag kennis en vaardigheden ontwikkelen om ervoor te zorgen dat alle groepen in de maatschappij van digitale technologieën profiteren? Sta je open voor perspectieven van verschillende disciplines en wil je leren hoe je die combineert? Dan is de nieuwe bacheloropleiding Digital Society misschien iets voor jou.

De bachelor Digital Society geeft je de instrumenten waarmee je een beter begrip krijgt van de geschiedenis van de digitale revolutie en de impact van de digitalisering op de huidige maatschappij, cultuur en politiek, waardoor je een effectieve rol kunt spelen in het vormgeven van de digitale transformaties van morgen.

Deze opleiding wordt alleen in het Engels aangeboden.

Rafael de la Rocha, Student Ambassadeur Digital Society 2023-2024

Waarom Rafael koos voor de studie Digitale Samenleving
"Toen ik de beslissing nam over welke bachelor ik wilde gaan doen, vroeg ik mezelf eerst af: "Wat is het werk dat ik wil doen?" Daar ben ik mee begonnen. Uiteindelijk wil ik UX-ontwerper worden. Die baan bevat veel dingen die ik al leuk vind om te doen. Ik heb een drang om dingen te creëren en ik ben geobsedeerd door technologie.  Ik heb ervoor gekozen om in Maastricht te studeren vanwege de centrale ligging in Europa en omdat het heel internationaal is. Komende van een klein eiland, Fuerteventura, was het een grote verandering!"

Wat Rafael het leukste vindt aan deze studie
"Wat ik leuk vind aan Digital Society is dat het heel interdisciplinair is. Het biedt me een ethisch perspectief op dingen die op dit moment gebeuren. Toen bijvoorbeeld ChatGPT uitkwam, bespraken we dat meteen in de klas. We spraken over dingen als: hoe beïnvloedt het ons allemaal in de maatschappij? Hoe kunnen we het gebruiken als een middel voor vooruitgang in plaats van alleen maar entertainment?"

rafa_de_la_rocha_ba_ds.jpg

Rafael de la Rocha

"Dit programma gaat over wat nu gebeurt in de wereld om ons heen. En het biedt een ethisch perspectief om te begrijpen hoe technologie onze samenleving zal beïnvloeden."

Voorlichtingsactiviteiten

UM FASoS

Ben je aankomend student en geinteresseerd in een van onze bacheloropleidingen?
Dan willen we je graag een aantal bronnen geven om een idee te krijgen van hoe het is om aan onze faculteit te studeren en antwoord te geven op vragen die je wellicht hebt. Je kunt een Virtuele Open dag bezoeken of onze bacheloropleidingen vergelijken. Verder kun je een persoonlijke afspraak maken voor meer informatie over het programma van je keuze.
Je kunt je ook aanmelden voor een van onze Experience Days (op de campus) of een Q&A sessie (online). Alle informatie over genoemde activiteiten is alleen beschikbaar in het Engels.

Meld je aan voor onze Experience days en Live Q&A sessies

Tijdens een Experience Day ervaar je hoe het is om student te zijn in een van onze bachelor programma's. Je woont een lezing bij en neemt deel aan een onderwijsgroep, begeleid door huidige studenten die al je vragen beantwoorden. Experience Days zijn bij voorkeur bedoeld voor studenten in hun laatste jaar VWO die een Open dag aan onze faculteit bezocht hebben. Onderstaand vind je meer informatie over de Experience Day en de registratie.

10 april 2024 Arts and Culture, Digital Society, European Studies

Tijdens onze Instagram Live Q&A sessies kun je onze student ambassadeurs spreken. Zij beantwoorden al je vragen m.b.t. de inhoud van het programma, studeren en wonen in Maastricht en veel meer. Meer informatie en registratie:

27 februari 2024 Global Studies, Arts and Culture

 

fasos_msdc_programme.jpg

FASoS MSDC programme

Vergelijk de FASoS bacheloropleidingen

FASoS studievergelijker final

 

 

Wil je weten welke bacheloropleiding het beste bij jou past? Ben je nieuwsgierig naar de carrièremogelijkheden nadat je een van onze bacheloropleidingen hebt afgerond? Weet je nog niet zeker welke bacheloropleiding je wilt doen? Hieronder vind je een handige tool waarmee je onze bacheloropleidingen kunt vergelijken in termen van inhoud, studentprofiel en carrièremogelijkheden.

 Vergelijk de FASoS bachelor's programmas

 

Programma video

In deze video geven docenten en studenten je een indruk van de inhoud van het Digital Society programma.

Bachelor Digital Society

Bachelor Open Dag

Ontdek meer over een van de meest internationale universiteiten in Europa, ervaar onze unieke benadering van het onderwijs, verdiep je in het programma van je keuze en ontdek onze prachtige stad. De volgende Bachelor Open Dag vindt plaats op 24 februari 2024.

UM Campus tour

Bij FASoS bieden we onze aankomende studenten de mogelijkheid om deel te nemen aan een campus tour op 13 maart en 1 mei 2024. Tijdens deze campusrondleiding laat een van onze studentambassadeurs je onze faculteit, binnenstad en alle belangrijke UM-gebouwen zien. Ben je niet in de gelegenheid om op een van de bovengenoemde data te komen? Geen zorgen! We bieden ook campusrondleidingen aan tijdens onze Open Dagen, Experience Days en Introductiedagen. Ben je niet in de gelegenheid om vanuit het buitenland te komen voor een campus tour? We bieden ook een virtuele campus tour! Bekijk hem hier.

 

UM Campus Tour - Register now!

Social media FASoS

Volg ons op:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
 LinkedIN