Toelatingseisen
Op deze pagina vind je belangrijke details m.b.t. het aanmeldproces (zoals deadlines, toelatingseisen, benodigde documenten en beoordeling) voor de bacheloropleiding Digital Society voor studiejaar 2024-2025.
De informatie op deze pagina is voor studenten die willen starten in studiejaar 2024-2025.
Belangrijke deadlines voor deze opleiding
De bacheloropleiding Digital Society start in september.
Onderstaande deadlines zijn van toepassing voor een aanmelding om in september 2024 te starten.
Als je je voor een opleiding wil aanmelden, of bezig bent met een aanmelding, is het belangrijk dat je goed op de hoogte bent van de deadlines die voor jou van belang zijn. De deadlines die belangrijk zijn bij een aanmelding voor deze opleiding zijn in de tabel hieronder weergegeven.
Tip: als je deze webpagina op je telefoon bekijkt, raden we je aan de landscape modus te gebruiken.
Datum | Wat je moet weten met betrekking tot deze datum |
---|---|
1 oktober 2023 | Studielink is open voor aanmeldingen voor het studiejaar 2024-2025 |
Tot en met 1 april 2024, 23:59 CET |
Deadline voor het afronden van het hele aanmeldingsproces voor niet-EU/EER-aanmelders (deze aanmelders hebben een visum of verblijfsvergunning nodig) |
Tot en met 1 mei 2024, 23:59 CET | Deadline voor het afronden van het hele aanmeldingsproces voor aanmelders uit de EU/EER of Zwitserland |
Let op: selecteer in Studielink het juiste startmoment in het pulldown-menu. Wil je starten in het komende studiejaar, dan kies je voor september 2024.
Algemene eisen: vooropleiding
De toelatingseisen van studiejaar 2024-2025 voor de bacheloropleiding Digital Society zijn afhankelijk van je vooropleiding. Kijk hieronder welke eisen voor jou gelden.
Aanmelders met een Nederlands diploma
Ben je in het bezit van een van de onderstaande diploma's, dan kom je in principe in aanmerking voor toelating.
- VWO-diploma
- HBO-diploma
- HBO- of OU-propedeuse diploma
Aanmelders met een niet-Nederlands diploma
Heb je een vooropleiding gedaan die vergelijkbaar is met een Nederlands vwo-diploma, dan kom je in principe in aanmerking voor toelating.Kijk op de lijst met diploma's gelijkwaardig aan het Nederlands vwo-diploma of dat voor jouw vooropleiding geldt.
Staat je vooropleiding niet op deze lijst, dan beslist de Universiteit Maastricht (UM) of je toelaatbaar bent.
Aanmelders die niet aan de eisen voldoen
Toelatingsexamen, Colloquium Doctum
Voldoe je op basis van je vooropleiding niet aan de toelatingseisen, dan kom je mogelijk in aanmerking voor een toelatingsexamen, het zogenaamde Colloquium Doctum.
Als je slaagt voor het Colloquium Doctum en voldoet aan de taaleisen, krijg je een certificaat. Met dit certificaat kom je in aanmerking voor toelating tot de bacheloropleiding.
Aanvullende eisen
Taaleisen
Deze bacheloropleiding wordt in het Engels gegeven. Het is daarom belangrijk dat je die taal voldoende beheerst om in het Engels intensief en uitdagend onderwijs te volgen en tentamens te maken. Een minimaal niveau gelijk aan academic IELTS 6.0 is vereist voor deze opleiding.
Beantwoord onderstaande vragen om te achterhalen of je aan de taaleisen voldoet.
Vrijstellingen
Als je eerder een universitaire of hogere beroepsopleiding hebt gevolgd, kun je in aanmerking komen voor vrijstellingen. Hierdoor kun je de resultaten die je elders hebt behaald gebruiken voor je opleiding aan de Universiteit Maastricht.
In de praktijk worden verzoeken om vrijstelling van reguliere cursussen en vaardigheidstrainingen zelden gehonoreerd. Alleen vrijstelling van de 30 ECTS-studiepunten in het vrije vijfde semester is mogelijk.
Een verzoek om vrijstellingen wordt pas in behandeling genomen nadat je je als student hebt ingeschreven voor de opleiding.
Voor meer informatie over overschrijving kun je contact opnemen met de examencommissie van deze opleiding: BoE-fasos@maastrichtuniversity.nl
Benodigde documenten voor het aanmeldproces
Tijdens het aanmeldproces voor deze opleiding moet je een aantal taken uitvoeren, waarvoor je vaak documenten zult moeten uploaden. Hieronder geven we alvast een overzicht van welke documenten je (misschien) moet voorbereiden.
Benodigde documenten voor alle aanmelders voor deze opleiding
Een recente pasfoto
De pasfoto moet voldoen aan bepaalde richtlijnen
Een kopie van je geldig paspoort of EU-identiteitskaart
Maak een kopie van de pagina met je persoonsgegevens. Sla deze kopie op als ‘paspoortkopie’ en niet als ‘paspoortfoto’.
Een kopie van je meest recente cijferlijst en een kopie van je diploma indien je dat al hebt behaald
Hoe beoordelen we je aanmelding?
Studiekeuzecheck
De Universiteit Maastricht biedt je de mogelijkheid om gebruik te maken van een Studiekeuzecheck. Het doel hiervan is om een beter begrip te krijgen van het door jou gekozen studieprogramma en hoe goed het programma aansluit bij jouw behoeften en verwachtingen.
Deze Studiekeuzecheck is een vrijwillig onderdeel van de toelatingsprocedure.
Voor de bacheloropleiding Digital Society werkt de Studiekeuzecheck als volgt:
Je ontvangt een opdracht met instructies van “matchingbds-fasos@maastrichtuniversity.nl“ op het e-mailadres dat je in Studielink hebt opgegeven.
De Toelatingscommissie beoordeelt je opdracht en geeft je feedback daarop. Indien de commissie vindt dat je verwachtingen en vaardigheden overeenkomen met wat het programma van je vraagt, dan zal het advies positief zijn. Indien de commissie twijfelt of dit programma voor jou de beste keuze is, dan ontvang je opbouwende feedback. In beide gevallen ben je welkom om aan het programma deel te nemen!
Privacyverklaring Studiekeuzecheck
Lees meer over de privacyverklaring voor de Studiekeuzecheck