Master

Specialisatie Customs and International Supply Chain Taxation

Heb jij een wijde blik op de wereld? En vind je handel, de zakenwereld, politiek en fiscaliteit in een internationale context boeiend? Dan is de specialisatie 'Customs and International Supply Chain Taxation' van onze masteropleiding International and European Tax Law echt iets voor jou! Deze opleiding is uniek, omdat het perspectief van de wereldwijde supply chain en de bedrijven en instanties, die erin werkzaam zijn, het vertrekpunt is. De vakken behandelen uiteenlopende belastingen en heffingen, zoals invoerrechten, BTW, anti-dumping heffingen en milieuheffingen (bijvoorbeeld emissie en CO2 belastingen). In die context raak je als student vertrouwd met veel kwesties die de frontlijn vormen van hedendaagse wereldwijde ontwikkelingen (zoals de Chinees-Amerikaanse handelsoorlog, de Brexit, ontbossing, smokkel en internationale BTW fraude). Bovendien verkrijg je een diepgaand begrip van de juridische systemen die leidend zijn voor internationale handel, zoals internationale douaneregels en WHO beleidvorming. Omdat er een grote vraag is naar juridische experts op het gebied van supply chain belastingheffing, zijn de vooruitzichten voor afgestudeerden uitstekend. Met andere woorden, dit is het perfecte moment voor jou om je in te schrijven voor de specialisatie Customs and International Supply Chain Taxation.

Vraag het aan een student

Student ambassadeur Sole Costantini poserend in het faculteitsgebouw

Maak kennis met Sole, onze student ambassadeur voor de master International and European Tax Law. Op Instagram deelt zij haar ervaringen over haar opleiding en het leven in Maastricht. Volg haar voor een inkijkje in misschien wel jouw toekomst!

Heb je vragen over deze master of over het (studenten)leven in Maastricht? Stuur Sole dan een DM op Instagram! Zij helpt je graag met je studiekeuze, net zoals de vorige ambassadeur haar heeft geholpen.

 Volg Sole op Instagram

Informatie events

Heb je interesse in een van onze masterprogramma's? Wij bieden je een ruim aanbod aan voorlichtingen aan en een-op-een contact met studenten en stafleden. Kom alles te weten over rechten studeren en het studentenleven in Maastricht!

Opleidingsvideo

Hoe is het om International and European Tax Law te studeren in Maastricht? In deze video vertellen de opleidingscoördinator en student Bram hun verhaal.

Master International and European Tax Law