Master

Human Movement Sciences

Met een wetenschappelijke benadering mensen helpen om fysiek te verbeteren, van patiënten tot atleten.

Ben je gepassioneerd over fysieke activiteit, veroudering, gezondheid en sport? En wil je meer weten over hoe lichaamsbeweging en voeding van invloed zijn op gezondheid, prestaties en ziekte? Dan kan Human Movement Sciences wel eens het programma voor jou zijn. Het omvat alle aspecten van de relatie tussen lichaamsbeweging en gezondheid - van patiënten die proberen te herstellen, tot individuen die fit willen blijven, tot sporters die streven naar de top. Het programma biedt veel variatie, met cursussen die thema's behandelen zoals voeding, spier- en hersenfunctie, energieproductie en metabole profilering. Vanwege deze verscheidenheid aan cursussen en een individuele onderzoeksgerichte stage van 4-5 maanden, kun je je eigen interesses binnen het programma volgen. Na afstuderen ben je goed voorbereid om te werken als onderzoeker, productontwikkelaar, bewegingswetenschapper of trainer bij bijvoorbeeld een revalidatie-instituut of een grote sportclub.

Als je vragen hebt voor een huidige student Human Movement Sciences, volg dan onze studentenambassadeur op Instagram.

Lees meer:

Master Open Dag Maart 2019

Master Open Dag op 23 maart 2024

Ervaar Universiteit Maastricht: kom meer te weten over een van de meest internationale universiteiten in Europa, verdiep jezelf in jouw gekozen programma's en verken onze prachtige stad. De volgende Open Dag vindt plaats op zaterdag 23 maart 2024.

Registreer hier voor volgende Master Open Dag

reusable_banner_experience_dayv3.jpg

Registreer je voor onze online q&a sessie op 11 december

Ben je geïnteresseerd in dit masterprogramma? Het kiezen van een masterprogramma is een belangrijke beslissing in je academische reis. Daarom organiseren we deze boeiende q&a sessie, waar onze enthousiaste studenten je diepgaande inzichten bieden in onze masterprogramma's, hun persoonlijke ervaringen delen en eventuele vragen beantwoorden die je hebt.

Doe met ons mee voor een informatieve en inspirerende sessie op 11 december 2023!