Toelatingseisen
Op deze pagina vind je belangrijke details m.b.t. het aanmeldingsproces (zoals deadlines, toelatingseisen, benodigde documenten en toelatingsbeoordeling) voor de International Joint Master of Research in Work and Organizational Psychology voor studiejaar 2025-2026.
De informatie op deze pagina is voor studenten die willen starten in studiejaar 2025-2026.
Klik hier om de toelatingseisen voor studiejaar 2024-2025 te bekijken.
Meer informatie
Als je vragen hebt over de eisen of de toelatingsprocedure, kun je een e-mail sturen naar: fpn-jointmasterwop@maastrichtuniversity.nl
Non-EU-studenten: kijk ook goed naar de studievoortgangseisen.
Belangrijke deadlines voor aanmelding voor deze opleiding
Onderstaande deadlines zijn van toepassing voor aanmelders die in september 2025 willen starten met hun studie.
Let op: als je deze website op je telefoon bekijkt, adviseren we gebruik van de landscape weergave.
Datum |
Wat je moet weten over deze datum |
---|---|
1 oktober 2024 |
Studielink is open voor aanmeldingen voor het studiejaar 2025-2026 |
1 maart 2025, 23:59 CET |
Deadline voor het afronden van het hele aanmeldingsproces voor alle aanmelders. Non-EU/EER-aanmelders hebben een visum of verblijfsvergunning nodig |
Algemene eisen: vooropleiding
De toelatingseisen voor studiejaar 2025-2026 voor de International Joint Master of Research in Work and Organizational Psychology zijn afhankelijk van je vooropleiding. Bekijk hieronder welke eisen er voor jou gelden.
Toelating is beperkt tot studenten met ten minste een universitaire bachelorgraad in Psychologie of een universitaire bachelorgraad van een equivalente opleiding die voldoet aan soortelijke prestatieniveaus, zoals vastgesteld door de Gezamenlijke Toelatingscommissie.
De bacheloropleiding dient ten minste 70 ECTS in psychologieonderwerpen en ten minste 30 ECTS in onderzoeksmethoden en statistiek te omvatten.
Houd er rekening mee dat de bachelorgraad voor 1 september 2025 dient te zijn behaald.
Als je niet zeker bent of jouw bachelorgraad equivalent is aan een bachelorgraad van een Nederlandse universiteit, wordt je met klem geadviseerd een verzoek in te dienen via de website van NUFFIC om dit te laten controleren voordat je je aanmelding indient.
Aanvullende eisen
Taaleisen bij een Engelstalige FPN-master
Deze opleiding wordt in het Engels gegeven. Het is daarom belangrijk dat je die taal voldoende beheerst om in het Engels intensief en uitdagend onderwijs te volgen en tentamens te maken.
Beantwoord onderstaande vragen om te achterhalen of je aan de taaleisen voldoet.
Aanmelders die hun vooropleiding in een niet-EU/EER-land gevolgd hebben (handling fee)
Aanmelders voor deze opleiding die hun vooropleiding in een niet-EU/EER-land gevolgd hebben, moeten een handling fee (administratiekosten) betalen. Meer informatie over deze handling fee en over hoe je deze betaling kunt regelen vind je op de Handling fee pagina.
Benodigde documenten voor het aanmeldingsproces
Tijdens het aanmeldingsproces voor deze opleiding moet je een aantal taken uitvoeren, waarvoor je vaak documenten zult moeten uploaden. Hieronder geven we alvast een overzicht van welke documenten je (misschien) moet voorbereiden.
Benodigde documenten voor alle aanmelders voor deze opleiding
- Een recente pasfoto*
De pasfoto moet voldoen aan bepaalde richtlijnen. Je vindt deze richtlijnen in de taakomschrijving ‘Upload pasfoto’ in de MyApplication portal. - Een kopie van je geldige paspoort of je EU/EER-identiteitsbewijs*
Maak een kopie van de pagina met je persoonlijke gegevens. Sla deze kopie op als 'passport copy' en niet als 'passport picture'. - Een kopie van je cijferlijst
- Een kopie van je bachelordiploma
Als je nog niet geslaagd bent, kun je de officiële cijferlijst van je bacheloropleiding uploaden. - Een curriculum vitae
Het cv-formulier dat moet worden ingevuld, is te vinden in de portal MyApplication onder de taak 'Upload CV'. - Een motivatiebrief
Het formulier motivatiebrief dat moet worden ingevuld, is te vinden in de MyApplication portal onder de taak 'Upload motivation letter'.
*Als UM-student is het niet nodig dit document te uploaden in de MyApplication portal. Tenzij je paspoort niet geldig is op 1 september 2023; in dat geval moet je een kopie van je paspoort uploaden.
Documenten die nodig kunnen zijn afhankelijk van je (academische) achtergrond
-
Bewijs van je Engelse taalvaardigheid (indien van toepassing)
Beantwoord de vragen met betrekking tot taaleisen onder het kopje ‘Taaleisen bij een Engelstalige master’ op deze pagina om erachter te komen of je aanvullend bewijs moet aanleveren. In de uitleg die je na het beantwoorden van de vragen te zien krijgt, staat welke documenten je kunt gebruiken om je taalvaardigheid aan te tonen.
Let op:
Upload de documenten in de portal MyApplication in PDF-of Word-formaat. Upload geen zip-bestanden, deze kunnen we niet openen.
Alleen volledige aanmeldingen worden in beschouwing genomen.
Alle documenten moeten in het Engels zijn.
Voorkom de stress van een aanmelding op het laatste moment! Aanmeldingen op het laatste moment vertragen mogelijk de planning van een eventueel gesprek evenals de communicatie van het resultaat van je aanmelding.
Hoe beoordelen we je aanmelding?
Als je je voor een opleiding wil aanmelden, of bezig bent met een aanmelding, is het fijn om te weten hoe jouw aanmelding beoordeeld wordt. Meer informatie hierover vind je hieronder.
Toelatingsproces
De belangrijkste stappen in het toelatingsproces omvatten (1) een beoordeling van je aanmelding, die bij positieve beoordeling leidt tot (2) een test en uitnodiging voor een eventueel gesprek (afhankelijk van de uitkomst van de test) en (3) een e-mail over je toelatingsstatus (zie details hieronder).
Beoordeling van je aanmelding
De Gezamenlijke Toelatingscommissie zal alle volledige aanmeldingen zorgvuldig beoordelen.
Test en gesprek
Aanmelders die voldoen aan de toelatingseisen worden uitgenodigd voor het tweede deel van de selectieprocedure en worden beschouwd als gekwalificeerde kandidaten voor deze opleiding (binnen drie weken na de aanmeldingsdeadline).
Kandidaten leggen een test af over basiskennis van psychologie, onderzoeksmethoden en statistiek. Afhankelijk van de beoordeling van de sollicitatiedocumenten en de uitslag van de test wordt een plaats in het studieprogramma aangeboden of worden zij uitgenodigd voor een individueel gesprek met leden van de Gezamenlijke Toelatingscommissie.
Op basis van alle beschikbare informatie beoordeelt de Gezamenlijke Toelatingscommissie het kennis- en vaardighedenniveau, de houding en motivatie die van belang is voor de opleiding die het wetenschapper-/innovatormodel omarmt. De volgende selectiecriteria worden toegepast:
- motivatie en bereidheid om kennis op te doen op het gebied van arbeids- en organisatiepsychologie;
- motivatie en vermogen om de onderzoeksbasis in het specifieke domein van arbeids- en organisatiepsychologie kritisch te analyseren;
- vereiste houding en communicatieve vaardigheden voor een toekomstige carrière in de relevante settings;
- motivatie en vermogen tot verdere wetenschappelijke ontwikkeling op het gebied van arbeids- en organisatiepsychologie;
- openheid voor leren binnen verschillende internationale omgevingen;
- motivatie en vermogen om deze tweejarige opleiding te volgen, waarbij studenten in drie verschillende Europese landen wonen;
- uitstekende beheersing van het Engels.
Gesprekken en tests zullen online zijn.
Selectieresultaat
De Gezamenlijke Toelatingscommissie biedt plaatsen aan volgens de vastgestelde indeling. Zodra zij heeft beslist of een aanmelder in aanmerking komt voor toelating, wordt deze geïnformeerd via e-mail.
Let op: alleen volledige aanmeldingen worden beoordeeld. Daarom adviseren we je de in de tabel op deze pagina onder 'Belangrijke deadlines voor aanmelding voor deze opleiding' genoemde deadlines na te leven.