Bachelor

Gezondheidswetenschappen

Ben je geïnteresseerd in een healthy lifestyle? Wil je andere mensen helpen om gezond en gelukkig 100 te worden? Moet je dan niet eerst weten waarom het lichaam van de ene persoon ziek wordt en dat van een ander niet? Hebben beweging, voeding en lifestyle daar invloed op? Zo ja, moeten we dan niet iedereen ervan overtuigen (of verplichten?) om meer te bewegen, te stoppen met roken en aan de superfoods te gaan? En als ze eenmaal 100 zijn, hoe kunnen we ze dan goede én betaalbare zorg bieden? Misschien door meer digitale vernieuwingen in de zorg door te voeren?

Als deze vragen je aan het denken zetten, ben je bij Gezondheidswetenschappen op de goede plek. Want tijdens die opleiding bekijk je gezondheid in combinatie met gedrag, voeding, milieu, maatschappelijke omgeving en gezondheidszorg. 

Lees meer:

Students going the extra mile

Bezoek de Bachelor Open Dag op 7 oktober 2023

Ontdek meer over een van de meest internationale universiteiten in Europa, ervaar onze unieke benadering van het onderwijs, verdiep je in het programma van je keuze en ontdek onze prachtige stad. De volgende Bachelor Open Dag vindt plaats op 7 oktober 2023.

 Registreer je voor dit evenement.

reusable_banner_experience_dayv3.jpg

Ervaar het leven als student op onze faculteit

Ben je een studiekiezer en wil je graag een gezondheidsopleiding volgen? Bezoek onze studieinformatie evenementen en laat ons je helpen jouw keuze te maken. Tijdens onze evenementen ervaar je het leven als student op de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences. Je kan ons ook contacteren om een persoonlijke campustour te organiseren.

Leer meer over de evenementen die we aanbieden.

Vraag het aan een student

Ontmoet Iris: de studentambassadeur voor de bachelor Gezondheidswetenschappen.
Op Instagram deelt zij haar ervaringen met haar opleiding en haar leven in Maastricht. Volg haar voor een blik vooruit in jouw eventuele toekomst!

En als je vragen hebt over de bachelor Gezondheidswetenschappen en/of over het (studenten)leven in Maastricht, neem dan contact op met Iris via haar Instagram account; zij helpt je graag met je studiekeuze, zoals haar voorganger haar heeft geholpen met de hare.

Waarschijnlijk heb je ook vragen over toelating, inschrijving, selectieprocedures, et cetera. Uiteraard heeft alleen de universiteit de expertise en autoriteit om die vragen te beantwoorden. Stel deze vragen dus niet aan Iris.

  Volg of DM Iris op Instagram          Chat met de UM over toelating of services

Virtuele Open Dag

Voor meer informatie

Open Dag in Maastricht
Bezoek informatiesessies / laboratoria en praat met studenten en docenten

Virtuele Open Dag online
Bekijk videos en doe een virtuele tour

Vraag ons informatiepakket aan
Met een brochure, een kennismaking met de studentambassadeur en maandelijkse updates

Neem contact met ons op
Stel je vragen aan ons

16 VOD Gezondheidswetenschappen

  • Binnen de richting Biologie & Health kijken we naar allerlei processen die in het lichaam plaatsvinden: van het verwerken van eten tot het afweren van ziekteverwekkers
    Gijs van der Hamsvoort (Nederland), Gezondheidswetenschappen
  • Ik zie mezelf wel in een zorgomgeving werken na mijn studie, maar dan waarschijnlijk aan de beleids- en/of managementkant
    Lotte Steenvoorden (Nederland), Gezondheidswetenschappen
  • Gezondheidswetenschappen in Maastricht is een brede studie. Door het brede eerste jaar konden we ons nog oriënteren en leren waar onze interesses lagen.
    Eline en Lieke Willems (Nederland), Gezondheidswetenschappen