Bachelor

Biomedical Sciences

Verdiep je in de werking van het lichaam, medicatie en ziekte.

Weet jij precies wat je moet eten voor een voetbalwedstrijd en vooral waarom? Wil je weten waarom de ene cel ziek wordt en de andere niet? Bij de bachelor Biomedical Sciences draait alles om het functioneren van de gezonde en de zieke mens. Het wordt ook wel de ‘onderzoekskant van geneeskunde’ genoemd. Of je je nu verdiept in de moleculaire processen van een kankercel of in bewegingsprogramma’s voor mensen met overgewicht; de opleiding biedt je een stevige basis voor een succesvolle toekomst. Bijvoorbeeld als onderzoeker bij een farmaceutisch bedrijf dat nieuwe geneesmiddelen ontwikkelt, of als fysioloog op een universiteit. 
Biomedical Sciences is een opleiding met een numerus fixus, de aanmelddeadline is 15 januari 23:59 CET.

Heb je vragen voor een huidige student Biomedical Sciences? Volg dan onze student ambassadeur op Instagram.

Lees meer:

Numerus fixus

De bacheloropleiding Biomedical Sciences is een opleiding met een numerus fixus, dat betekent dat maximum 400 kandidaten een plaats krijgen. Indien je serieus meedoet aan de selectieprocedure heb je een reële kans om een plaats te bemachtigen. In het academisch jaar 2023-2024 konden we een plaats geven aan iedereen die meedeed aan de selectieprocedure en voldeed aan de toelatingseisen. 
De aanmelddeadline voor Biomedical Sciences is 15 januari 23:59 CET.

Students going the extra mile

Bezoek de Bachelor Open Dag op 12 oktober 2024

Ontdek meer over een van de meest internationale universiteiten in Europa, ervaar onze unieke benadering van het onderwijs, verdiep je in het programma van je keuze en ontdek onze prachtige stad. De volgende Bachelor Open Dag vindt plaats op 12 oktober 2024.

Registreer je voor dit evenement.

reusable_banner_experience_dayv3.jpg

Ervaar het leven als student op onze faculteit

Wil je graag een gezondheidsopleiding volgen? Bezoek onze evenementen voor studiekiezers en ervaar het leven als student op de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences.

Leer meer over de evenementen die we aanbieden.

Vergelijk onze bacheloropleidingen

reusable_banner_vergelijkingstool.jpg

Wil je een gezondheidsopleiding volgen, maar ben je nog niet zeker over je keuze? Om je te helpen, hebben we een handige tool ontwikkeld om onze bacheloropleidingen te vergelijken in inhoud, toelatingseisen en toekomstmogelijkheden.

Vergelijk de bacheloropleidingen

 

Ontdek de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences met deze interactieve rondleiding. 
Jij beslist wat je wil verkennen. Neem een kijkje in onze laboratoria en collegezalen of ontdek de studieverenigingen.
Druk op play en ga mee met onze studenten terwijl ze je rondleiden op onze campus.

Campus Tour Desktop - FHML redirect