Bachelor

Arts and Culture

Heb jij brede interesses en ben je een kritische denker? Vind je het leuk om over actuele maatschappelijke onderwerpen te praten? Wil je begrijpen wat de historische achtergrond daarvan is en daarover filosoferen? Als je op al deze vragen ‘ja’ zegt, is de bacheloropleiding Arts en Culture voor jou de juiste keuze.

Je leert de westerse cultuur begrijpen door te bestuderen hoe zij kunst, wetenschap, technologie, de media en de politiek vormt, en erdoor gevormd wordt. Je onderzoekt vraagstukken van de huidige maatschappij vanuit diverse invalshoeken. Dankzij deze interdisciplinaire aanpak (op basis van filosofie, literatuur- en kunstwetenschap, geschiedenis en wetenschaps- en technologiestudies) leer je om complexe maatschappelijke kwesties te begrijpen en ze in een kader te plaatsen.

Je leert analytisch te denken en verbanden te leggen tussen verschillende invalshoeken en ontwikkelt sterke argumentatieve vaardigheden. Hierdoor wordt je voor veel verschillende organisaties en bedrijven een aantrekkelijke werknemer. Afgestudeerden van de Arts and Culture opleiding werken bijvoorbeeld als consultant voor culturele instituten, beleidsadviseur voor overheden, journalist en onderzoeker. Maar de meeste mensen kiezen voor een masteropleiding voordat ze de arbeidsmarkt opgaan.

Informatie voor Nederlandstalige studenten

Al het onderwijsmateriaal is in het Engels en studenten volgen Engelstalige colleges en tutorials. Maar als je van oorsprong Nederlandstalig bent is het ook mogelijk om je examens, papers en bachelorscriptie in het Nederlands te doen.

 Meer informatie voor Nederlandstalige studenten

 

 

 

Emma Rubin, Student Ambassadeur Arts and Culture 2023-2024
 

Waarom Emma voor deze opleiding  heeft gekozen
"Ik bekeek de programma's van FASoS en bezocht een presentatie over Arts and Culture tijdens een van de open dagen. Dat leek me wel iets voor mij. Ik was geïntrigeerd door het interdisciplinaire aspect van de opleidingen. Na een jaar zou ik dit uitleggen als 'het combineren van verschillende disciplines om een specifiek onderwerp aan te pakken'. We leren bijvoorbeeld niet alleen over geschiedenis of filosofie, maar we leren over de geschiedenis van de filosofie. We leren over hoe alles met elkaar verbonden is in de samenleving."

Wat ze uit dit programma hoopt te halen
"Natuurlijk hoop ik veel kennis op te doen. En ik hoop erachter te komen waar ik echt in geïnteresseerd ben. Dit zal me helpen voor mijn master en voor mijn toekomstige carrière. Bij FASoS leren we om kritische denkers te worden die onze maatschappij in vraag stellen. Ik ben er zeker van dat de onderwijsmethoden hier me in staat zullen stellen om later onafhankelijker te studeren en professioneel te werken."

emma_rubin_ba_ac_2.jpg

Emma Rubin

"Ik vind het heerlijk om te discussiëren en te werken aan interessante onderwerpen met mensen die verschillende culturele achtergronden en inzichten hebben."

Voorlichtingsactiviteiten

UM FASoS

Ben je aankomend student en geinteresseerd in een van onze bacheloropleidingen?
Dan willen we je graag een aantal bronnen geven om een idee te krijgen van hoe het is om aan onze faculteit te studeren en antwoord te geven op vragen die je wellicht hebt. Je kunt een Virtuele Open dag bezoeken of onze bacheloropleidingen vergelijken. Verder kun je een persoonlijke afspraak maken voor meer informatie over het programma van je keuze.
Je kunt je ook aanmelden voor een van onze Experience Days (op de campus) of een Q&A sessie (online). Alle informatie over genoemde activiteiten is alleen beschikbaar in het Engels.

Meld je aan voor onze Experience days en Live Q&A sessies

Tijdens een Experience Day ervaar je hoe het is om student te zijn in een van onze bachelor programma's. Je woont een lezing bij en neemt deel aan een onderwijsgroep, begeleid door huidige studenten die al je vragen beantwoorden. Experience Days zijn bij voorkeur bedoeld voor studenten in hun laatste jaar VWO die een Open dag aan onze faculteit bezocht hebben. Onderstaand vind je meer informatie over de Experience Day en de registratie.

4 december 2024, 26 februari 2025, 9 april 2025 Arts and Culture, European Studies
27 november 2024, 19 februari 2025, 2 april 2025 Digital Society, Global Studies

Tijdens onze Instagram Live Q&A sessies kun je onze student ambassadeurs spreken. Zij beantwoorden al je vragen m.b.t. de inhoud van het programma, studeren en wonen in Maastricht en veel meer. Meer informatie en registratie:

27 februari 2024 Global Studies, Arts and Culture

 

FASoS Experience Day 2024

Vergelijk de FASoS bacheloropleidingen

FASoS studievergelijker final

 

 

Wil je weten welke bacheloropleiding het beste bij jou past? Ben je nieuwsgierig naar de carrièremogelijkheden nadat je een van onze bacheloropleidingen hebt afgerond? Weet je nog niet zeker welke bacheloropleiding je wilt doen? Hieronder vind je een handige tool waarmee je onze bacheloropleidingen kunt vergelijken in termen van inhoud, studentprofiel en carrièremogelijkheden.

 Vergelijk de FASoS bachelor's programmas

 

Programma video

In deze video geven docenten en studenten je een indruk van de inhoud van het Arts and Culture programma.

Programme video BA Arts and Culture 2023

UM en FASoS Campus Tour

Bij FASoS bieden we onze aankomende studenten de mogelijkheid om deel te nemen aan een campus tour op 18 december, 12 maart 2025 en 7 mei 2025. Tijdens deze campusrondleiding laat een van onze studentambassadeurs je onze faculteit, binnenstad en alle belangrijke UM-gebouwen zien. Ben je niet in de gelegenheid om op een van de bovenstaande data te komen? Geen zorgen! We bieden ook campusrondleidingen aan tijdens onze Open Dagen, Experience Days en Introductiedagen.

Campus

Online Campus Tour

Ben je niet in staat om vanuit het buitenland te komen voor een campus tour? We bieden ook een virtuele campus tour! Bekijk deze via de interactieve video aan de linkerkant.

UM FASoS

Bachelor Open Dag

Ontdek meer over een van de meest internationale universiteiten in Europa, ervaar onze unieke benadering van het onderwijs, verdiep je in het programma van je keuze en ontdek onze prachtige stad. De volgende Bachelor Open Dag vindt plaats op 12 oktober 2024.

Social media FASoS

Volg ons op:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
 LinkedIN