Arts and Culture

Rankings & erkenning

 • Arts and Culture staat op de 4e plaats in de Keuzegids Bachelors 2024

  Het bachelor programma Arts and Culture heeft de 4e plaats in de Algemene Cultuurwetenschappen categorie van de Keuzegids 2024. Onze studenten hebben het programma beoordeeld met een totaalscore van 58.

  Dit zijn de scores van de gebieden die werden geëvalueerd:

  Boven landelijk gemiddelde Landelijk gemiddelde Onder landelijk gemiddelde
  Docenten  Wetenschappelijke vorming/Voorbereiding loopbaan  
    Inhoud programma  
    Toetsing  
    Diploma   
    Sfeer  

  De Keuzegids Universiteiten stelt een ranking op van alle Nederlandse bacheloropleidingen, gebaseerd op de uitkomsten van de Nationale Studenten Enquête, in combinatie met expertoordelen in visitatierapporten bij de opleidingsaccreditatie. De Keuzegids Universiteiten wordt jaarlijks gepubliceerd door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie. Het is een onafhankelijke gids, die je helpt bij het vergelijken van alle geaccrediteerde bacheloropleidingen in Nederland. 

   Lees meer op de keuzegids website   

 • UM dertiende beste jonge universiteit ter wereld

  The Young University Rankings 2020

  De Universiteit Maastricht staat in 2023 op de dertiende plaats in de Times Higher Education (THE) ‘Young Universities’ ranking van beste jonge universiteiten ter wereld. De UM is er trots op dat haar inspanningen, onder meer op internationaliseringsgebied, zijn beloond in deze ranking.

  Daarnaast staat de UM op plek 19 in de QS ‘Top 50 under 50’ uit 2021.

  Deze speciale rankings voor jonge universiteiten laten zien welke universiteiten naar verwachting in de toekomst tot de wereldtop behoren.

   Ga naar de THE 'Young Universities’ 2023  
   Ga naar de QS ‘Top 50 under 50’ 2021