Master

Arbeid en Gezondheid

Wat zijn de gevolgen van ziekteverzuim in een bedrijf? Wanneer mag een werkgever iemand ontslaan? Hoe omgaan met de privacy-gevoelige gegevens van de zieke werknemer? Ben je geboeid door de wereld van recht en wetgeving in relatie tot arbeid en gezondheid? En gaat je interesse daarbij uit naar belangrijke maatschappelijke en politieke kwesties zoals het arbeidsongeschiktheidbeleid, ziekteverzuim en re-integratie? Dan is de master Recht en Arbeid, met als specialisatie Arbeid & Gezondheid, iets voor jou!

Je duikt in onderwerpen die voortdurend op de maatschappelijke agenda staan: gevoelige kwesties, die grote groepen mensen aangaan. Dit resulteert in een steeds grotere behoefte aan hooggekwalificeerde professionals op het gebied van het individuele en collectieve arbeidsrecht, waaronder het ontslagrecht, arbeidsomstandigheden, cao-recht, ziekteverzuim, re-integratie, integratie en arbeidsongeschiktheid.

 

Stel je vraag aan een student

Student ambassadeur Lisette Ruiter poseert bij het balkon van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Maak kennis met Lisette, onze student ambassadeur voor Recht en Arbeid.

Op Instagram deelt zij haar ervaringen met haar opleiding en leven in Maastricht. Volg haar voor een inkijkje in misschien wel jouw toekomst!

Heb je vragen over de master Recht en Arbeid of over het (studenten)leven in Maastricht? Stuur Lisette dan een DM op Instagram. Zij helpt je graag verder met je studiekeuze, net zoals de vorige ambassadeur haar heeft geholpen.

 Volg Lisette op Instagram en stel haar je vragen

Informatie events

Heb je interesse in een van onze masterprogramma's? Wij bieden je een ruim aanbod aan voorlichtingen aan en een-op-een contact met studenten en stafleden. Kom alles te weten over rechten studeren en het studentenleven in Maastricht!

Waarom deze opleiding zo uniek is en een goede springplank is naar een mooie carrière? De masterdirecteur én onze studenten leggen het uit in deze video.

Master Recht en Arbeid

  • Je gaat op de universiteit dieper op de inhoud in dan op het HBO en daarmee ben ik een betere jurist geworden
    John Bosch (22, Nederland), Arbeid & Gezondheid