Marie Maischberger (Germany), University College Venlo
Voeding is niet alleen maar voeding, maar ook medicijn

"Ik koos voor UCV omdat ik het leuk vind mijn eigen curriculum vorm te geven om zo mijn bachelor op mijn interesses af te stemmen. Ik ben geïnteresseerd in voeding en psychologie omdat ik denk dat voeding niet alleen voeding is, maar ook medicijn. Bij UCV kan ik precies die vakken kiezen die het best passen bij mijn interesses.”

“Ik vind probleemgestuurd leren geweldig. Je werkt zowel in een kleine groep studenten als alleen. Door te discussiëren over onderwerpen, kun je je kennis koppelen aan nieuwe problemen. Dit werkt goed, vooral omdat je de geleerde informatie onbewust meerdere keren herhaalt, zelfs voordat je voor je examens begint te leren.

Na in Duitsland en Nieuw-Zeeland te hebben gewoond, verhuisde Marie naar Venlo. Vindt ze het leuk? "Venlo is klein maar aangenaam. Ik wandel graag langs de Maas. Alles, zoals gezellige cafés, supermarkten en bioscopen, is in de buurt (<10 minuten lopen). Bij UCV leer je hoe je je studie en vrije tijd kunt combineren. Ik studeer veel, maar ik sport ook en ontmoet vrienden."

Other testimonials

  • Alexia Georis
    Alexia Georis (België), University College Venlo
    Ik koos voor University College Venlo omdat mijn passie bij voeding ligt.
  • augustin_poncelet
    Augustin Poncelet (België), University College Venlo
    De sociale impact van een kleinschalige universiteit is enorm
  • Luna Braicic Mitrovic
    Luna Braucic Mitrovic (Servië en Slovenië), University College Venlo
    Venlo is perfect als je je op je studie wil focussen, graag tijd doorbrengt in de natuur en leuke activiteiten doet met je vrienden