Vincent van Buul, alumnus Health Food Innovation Management
(Nederland), alumnus Health Food Innovation Management
Werk samen, over vakgebieden en culturen heen, zodat je doordachte risico's kunt nemen. Zonder dit is er geen vooruitgang.

Vincent van Buul begon zijn academische reis aan University College Maastricht (richting: Levenswetenschappen), gevolgd door een master in Health Food Innovation Management in Venlo. Hij leidt nu innovatie en onderzoek naar voedings- en functionele ingrediënten bij dsm-firmenich in het Zwitserse Basel.

Vincent's academische reis eindigde niet aan de Universiteit Maastricht; hij promoveerde aan de Open Universiteit en volgt momenteel een MBA aan de Universiteit van Warwick, naast zijn baan in Basel. Hij erkent de unieke invloed van de Universiteit Maastricht: "De universiteit vormde mijn academische en professionele perspectief. Ik leerde er echt interdisciplinair en mondiaal denken."

Sinds zijn afstuderen werkt Vincent in de wereld van voeding en voedingsinnovaties. Van het leiden van R&D voor een toonaangevende tortillaproducent in Europa tot investeren in start-ups via een durfkapitaalfonds, zijn carrière wordt gekenmerkt door het verleggen van grenzen van het mogelijke.

Nu, bij dsm-firmenich leidt Vincent innovatie en onderzoek naar voedings- en functionele ingrediënten. Zijn werk varieert van het ontwikkelen van nieuwe ingrediënten voor babyvoeding tot het ontwikkelen van microbioom modulerende ingrediënten voor medische voeding. Zijn rol bevindt zich op de grens tussen R&D en markttoepassing, waarbij hij ervoor moet zorgen dat de nieuwe ontwikkelingen een blijvende impact hebben.

Vincent schrijft zijn ondernemersmentaliteit toe aan zijn tijd in Maastricht en Venlo. "Die mentaliteit is van onschatbare waarde voor me," zegt hij. "Ze stelt me in staat om complexe uitdagingen aan te gaan."

Vincent denkt met plezier terug aan het mede-oprichten van de HFIM-studievereniging, de International Study Association Umami in Venlo. "Dit hielp me mijn organisatorische vaardigheden te verbeteren en leerde me effectief met verschillende belanghebbenden te communiceren."

Voor toekomstige collega’s heeft Vincent wijze raad: "Blijf altijd nieuwsgierig en omarm interdisciplinaire benaderingen. De uitdagingen van de wereld van vandaag zijn complex en vereisen niet alleen diepgang, maar ook kennis in de breedte. Werk samen, over vakgebieden en culturen heen, zodat je doordachte risico's kunt nemen. Zonder dit is er geen vooruitgang."

Gevraagd of hij opnieuw in Maastricht en Venlo zou kiezen om te studeren, reageert Vincent enthousiast: "Absoluut, zonder aarzeling."

Other testimonials

  • Anouk van Weert (the Netherlands), master Health Food Innovation Management
    Anouk van Weert (Nederland), Health Food Innovation Management
    Ik wil meer bewustzijn creëren over duurzame voedselkeuzes. Bijvoorbeeld via grote organisaties of het gebruik van social media.
  • Roxana De Sousa Garcia, master's student in Health Food Innovation Management
    Roxana De Sousa Garcia (Venezuela), Health Food Innovation Management
    HFIM biedt mij de unieke mogelijkheid om m’n interesses in business management te combineren met gezondheid en voeding.
  • Anna_pereira_master_health_food_innovation_management
    Ana Pereira (Portugal), Health Food Innovation Management
    Mijn droom is om bij een startup in voedingsinnovatie te werken en die te laten groeien.
  • linde_rademakers
    Linde Rademakers (Nederland), Health Food Innovation Management
    Niet iedereen in onze master eet superfoods en havermout als ontbijt
  • HFIM Michelle Weijzen
    Michelle Weijzen (Nederland), Health Food Innovation Management
    Ik vond het fijn dat de masteropleiding in Venlo meer dan één discipline bevat.
  • Karin Lenssen
    Karin Lenssen (Nederland), Health Food Innovation Management
    Tijdens mijn studie leerde ik hoe je voedingsgerelateerde zaken vanuit wetenschappelijk oogpunt aan kunt pakken.