Linde Rademakers (Nederland), Health Food Innovation Management
Niet iedereen in onze master eet superfoods en havermout als ontbijt

“Tijdens mijn Bachelor Biomedical Sciences aan de UM heb ik een minor Food Technology gedaan bij Wageningen University. Dat gaf me toegang tot hun Master Food Technology. Een flink dilemma: blijf ik in Wageningen, met een gerenommeerde studie, of kies ik voor de gloednieuwe Master Health Food Innovation Management op de nieuwe UM Campus in Venlo? Uiteindelijk was het educatiesysteem en de opzet van de master in Venlo een betere match voor mij. Er zijn niet zoveel studenten in Venlo, dus de sfeer is heel persoonlijk en fijn.

Zeker als je ook een bachelor hebt gedaan bij de UM is de werkdruk van deze master niet zo groot. Ik leer snel en doe altijd van alles naast mijn studie. Dat is waarom ik me ook heb ingeschreven voor de eenjarige Master International Business. Het is een kwestie van plannen. Gemiddeld moet ik zo’n drie dagen per week in Venlo zijn, dat is een uurtje met de trein. Omdat ik twee masters volg, kan ik switchen tussen lesgroepen als dat makkelijker is.

Als het goed gaat, ben ik klaar met mijn Master IB als ik aan het laatste jaar van deze master begin: dat is altijd een stage. Ik ga mijn stage volgen bij Alpro in Gent, bij het International Consumer Insight Department, dat deel uitmaakt van de marketingafdeling. Dat matcht goed met mijn IB-route in Strategic Marketing, maar Health Food Innovation Management is ook business-georiënteerd en focust op consumentengedrag en innovatie. Jammer genoeg zijn er niet veel projecten die we samen met bedrijven doen; dat kan nog beter.

Wat ik interessant vind aan voeding is dat iedereen denkt dat ze er iets over weten, maar dat maar heel weinig mensen zich echt bewust zijn van de impact die voeding op ons lichaam heeft. Dat contrast fascineert me. Ik denk dat er nog een hoop te bereiken is op het gebied van preventie en educatie.

Het is niet zo dat iedereen in onze opleiding alleen maar superfoods en havermout eet als ontbijt. Sommigen eten gewoon een broodje hagelslag als lunch, al is die groep wel in de minderheid. Er is een magnetron in ons gebouw, dus veel studenten nemen soep mee of eten een salade. Met studievereniging ISA UMAMI, waar ik ook actief bij betrokken ben, gaan we ook wel lekker eten bij de pizzeria.

Ik ben hoofd van de onderwijscommissie bij ISA UMAMI. We willen onder andere onderwijsverbeteringen doorvoeren. Onze mening wordt daarbij heel serieus genomen, misschien omdat het onderwijsprogramma nog zo jong is. En dat is goed, want uiteindelijk hebben wij ook baat bij een opleiding met een goede reputatie.”

Wil je meer weten over de master Health Food Innovation Management?

“Tijdens mijn Bachelor Biomedical Sciences aan de UM heb ik een minor Food Technology gedaan bij Wageningen University. Dat gaf me toegang tot hun Master Food Technology. Een flink dilemma: blijf ik in Wageningen, met een gerenommeerde studie, of kies ik voor de gloednieuwe Master Health Food Innovation Management op de nieuwe UM Campus in Venlo? Uiteindelijk was het educatiesysteem en de opzet van de master in Venlo een betere match voor mij. Er zijn niet zoveel studenten in Venlo, dus de sfeer is heel persoonlijk en fijn.

Zeker als je ook een bachelor hebt gedaan bij de UM is de werkdruk van deze master niet zo groot. Ik leer snel en doe altijd van alles naast mijn studie. Dat is waarom ik me ook heb ingeschreven voor de eenjarige Master International Business. Het is een kwestie van plannen. Gemiddeld moet ik zo’n drie dagen per week in Venlo zijn, dat is een uurtje met de trein. Omdat ik twee masters volg, kan ik switchen tussen lesgroepen als dat makkelijker is.

Als het goed gaat, ben ik klaar met mijn Master IB als ik aan het laatste jaar van deze master begin: dat is altijd een stage. Ik ga mijn stage volgen bij Alpro in Gent, bij het International Consumer Insight Department, dat deel uitmaakt van de marketingafdeling. Dat matcht goed met mijn IB-route in Strategic Marketing, maar Health Food Innovation Management is ook business-georiënteerd en focust op consumentengedrag en innovatie. Jammer genoeg zijn er niet veel projecten die we samen met bedrijven doen; dat kan nog beter.

Wat ik interessant vind aan voeding is dat iedereen denkt dat ze er iets over weten, maar dat maar heel weinig mensen zich echt bewust zijn van de impact die voeding op ons lichaam heeft. Dat contrast fascineert me. Ik denk dat er nog een hoop te bereiken is op het gebied van preventie en educatie.

Het is niet zo dat iedereen in onze opleiding alleen maar superfoods en havermout eet als ontbijt. Sommigen eten gewoon een broodje hagelslag als lunch, al is die groep wel in de minderheid. Er is een magnetron in ons gebouw, dus veel studenten nemen soep mee of eten een salade. Met studievereniging ISA UMAMI, waar ik ook actief bij betrokken ben, gaan we ook wel lekker eten bij de pizzeria.

Ik ben hoofd van de onderwijscommissie bij ISA UMAMI. We willen onder andere onderwijsverbeteringen doorvoeren. Onze mening wordt daarbij heel serieus genomen, misschien omdat het onderwijsprogramma nog zo jong is. En dat is goed, want uiteindelijk hebben wij ook baat bij een opleiding met een goede reputatie.”

Wil je meer weten over de master Health Food Innovation Management? Vraag ons volledige informatiepakket aan

 

Other testimonials

  • Vincent van Buul
    Vincent van Buul, alumnus Health Food Innovation Management
    Werk samen, over vakgebieden en culturen heen, zodat je doordachte risico's kunt nemen. Zonder dit is er geen vooruitgang.
  • Anouk van Weert (the Netherlands), master Health Food Innovation Management
    Anouk van Weert (Nederland), Health Food Innovation Management
    Ik wil meer bewustzijn creëren over duurzame voedselkeuzes. Bijvoorbeeld via grote organisaties of het gebruik van social media.
  • Roxana De Sousa Garcia, master's student in Health Food Innovation Management
    Roxana De Sousa Garcia (Venezuela), Health Food Innovation Management
    HFIM biedt mij de unieke mogelijkheid om m’n interesses in business management te combineren met gezondheid en voeding.
  • Anna_pereira_master_health_food_innovation_management
    Ana Pereira (Portugal), Health Food Innovation Management
    Mijn droom is om bij een startup in voedingsinnovatie te werken en die te laten groeien.
  • HFIM Michelle Weijzen
    Michelle Weijzen (Nederland), Health Food Innovation Management
    Ik vond het fijn dat de masteropleiding in Venlo meer dan één discipline bevat.
  • Karin Lenssen
    Karin Lenssen (Nederland), Health Food Innovation Management
    Tijdens mijn studie leerde ik hoe je voedingsgerelateerde zaken vanuit wetenschappelijk oogpunt aan kunt pakken.