Caroline Collins (Schotland), Systems Biology
Samen leren is een prachtige ervaring.

Hallo! Ik ben Caroline Collins. Ik kom uit Schotland en woonde in Zweden, Thailand, Luxemburg, Duitsland, België en nu in Nederland.

Op weg naar een nieuwe carrière

Met mijn 48 jaar ben ik heel wat ouder dan de gemiddelde masterstudent. Ik had boeiende carrières in de luchtvaart en het onderwijs. Daarna, toen mijn kinderen nog klein waren, besloot ik een nieuwe carrière te startten. Ik raakte gefascineerd door de manier waarop wiskunde ons in staat stelt om onze gedachten, verder dan onze intuïtie toelaat, te vormen en aan te scherpen. Daarom studeerde ik wiskunde met extra vakken over natuurlijke en kunstmatige intelligentie, biologische psychiatrie en complexe systemen.

Bijdragen aan medisch onderzoek

Toen ik zag dat de Universiteit Maastricht een master aanbiedt op het vlak van wiskunde en biologie, raakte ik erg enthousiast over het idee dat ik misschien wel kan bijdragen aan medisch onderzoek. Deze droom deelde ik met mijn medestudenten Systems Biology, ook al zijn we als groep pas net met onze opleiding begonnen. Onlangs sloten we onze eerste twee vakken af. Die gaven mij de mogelijkheid om grip te krijgen op de biologie en fysiologie, en voor het eerst ook vaardigheden in het laboratorium te leren. Andere studenten konden hun wiskundevaardigheden van de middelbare school bijspijkeren. 

Samen leren is een prachtige ervaring

De Universiteit Maastricht gebruikt Probleemgestuurd Leren als onderwijssysteem. Dit geeft je de kans om je medestudenten echt te leren kennen. Je werkt en discussieert samen om zo je begrip van een vak te verbeteren. Samen leren is een prachtige ervaring en Maastricht is een prachtige plaats om in te wonen. De stad is precies groot genoeg om alles makkelijk te bereiken. De beste manier om er te reizen is per fiets: veilig, snel… en gratis.

Other testimonials

  • Picture of student in front of landscape
    Sebastián Ayala Ruano (Ecuador), Systems Biology
    De master Systems Biology is de perfecte combinatie van de onderzoeksvelden waarin ik geïnteresseerd ben (biologie, wiskunde en computer science).
  • Thijs van Loo
    Thijs Van Loo (Nederland), Systems Biology
    Probleemgestuurd leren gaat voor mij over het samen met je medestudenten leren van problemen. Je docenten zijn daarbij je gids. Deze manier van werken dwong me om meer over onze lesstof na te denken, waardoor ik de stof nu beter begrijp.
  • Liam Glueck
    Liam Glueck (Ierland) Systems Biology
    Tijdens mijn bachelor Biomedical Sciences in Maastricht kreeg ik interesse in het raakvlak tussen biomedische wetenschappen en wiskunde. Vandaar dat Systems Biology de perfecte keuze voor me was.
  • Iga Skorupska
    Iga Skorupska (Polen), Systems Biology
    Ik koos Systems Biology omdat het mijn interesse in biologie en computerwetenschappen combineert. Systems Biologie leek mij dus het beste van deze twee werelden.
  • Paula Casademunt Porte
    Paula Casademunt Porte (Spanje), Systems Biology
    De overgang van het grote Barcelona naar het kleinere Maastricht was enorm. Maar omdat Maastricht een echte studentenstad is, is er altijd wel iets te doen. Zeker tijdens de warmere maanden van het jaar zijn er veel evenementen, concerten en activiteiten. Zolang je de deadlines voor je studie goed in de gaten houdt, hoef je niks te missen.
  • Rosan Olsman
    Rosan Olsman (Nederland), Systems Biology
    Ik koos de master Systems Biology aan de Universiteit Maastricht vanwege de toepassing van systeembiologie binnen de gezondheidszorg. Bovendien biedt de universiteit kleinschalig onderwijs aan, waarbij studenten en docenten nauw contact met elkaar hebben.