Paula Casademunt Porte (Spanje), Systems Biology
De overgang van het grote Barcelona naar het kleinere Maastricht was enorm. Maar omdat Maastricht een echte studentenstad is, is er altijd wel iets te doen. Zeker tijdens de warmere maanden van het jaar zijn er veel evenementen, concerten en activiteiten. Zolang je de deadlines voor je studie goed in de gaten houdt, hoef je niks te missen.

Waarom koos je voor je masteropleiding aan de Maastricht University?

Ik koos Systems Biology omdat ik ziekten en geneeskunde graag op een holistische manier bekijk. Dit kan met systeembiologie, omdat deze master diverse aspecten van de geneeskunde en biologie integreert met wiskunde en modelleren. De Universiteit Maastricht trok mijn aandacht omdat ik deel wilde zijn van een kleine groep, in nauw contact met elkaar en de docenten.

Hoe vond je een kamer?

Ik vond mijn eerste twee woonruimtes via Maastricht Housing en de derde via een extern huisvestingsbureau. Mijn belangrijkste advies is dat je zo snel mogelijk begint met zoeken en al je vrienden en kennissen om hulp vraagt.

Waar zie je jezelf over 5 jaar?

Na mijn afstuderen wil ik nog een paar jaar in Nederland blijven. Misschien als promovendus of als onderzoeker bij een bedrijf. Over vijf jaar hoop ik met behulp van computationele modellering aan hart- en vaatziekten te werken. Ik wil graag bijdragen aan het verbeteren van de geneeskunde met meer gepersonaliseerde en voorspellende zorg.

Other testimonials

  • Picture of student in front of landscape
    Sebastián Ayala Ruano (Ecuador), Systems Biology
    De master Systems Biology is de perfecte combinatie van de onderzoeksvelden waarin ik geïnteresseerd ben (biologie, wiskunde en computer science).
  • Thijs van Loo
    Thijs Van Loo (Nederland), Systems Biology
    Probleemgestuurd leren gaat voor mij over het samen met je medestudenten leren van problemen. Je docenten zijn daarbij je gids. Deze manier van werken dwong me om meer over onze lesstof na te denken, waardoor ik de stof nu beter begrijp.
  • Liam Glueck
    Liam Glueck (Ierland) Systems Biology
    Tijdens mijn bachelor Biomedical Sciences in Maastricht kreeg ik interesse in het raakvlak tussen biomedische wetenschappen en wiskunde. Vandaar dat Systems Biology de perfecte keuze voor me was.
  • Iga Skorupska
    Iga Skorupska (Polen), Systems Biology
    Ik koos Systems Biology omdat het mijn interesse in biologie en computerwetenschappen combineert. Systems Biologie leek mij dus het beste van deze twee werelden.
  • Rosan Olsman
    Rosan Olsman (Nederland), Systems Biology
    Ik koos de master Systems Biology aan de Universiteit Maastricht vanwege de toepassing van systeembiologie binnen de gezondheidszorg. Bovendien biedt de universiteit kleinschalig onderwijs aan, waarbij studenten en docenten nauw contact met elkaar hebben.
  • Systems Biology - Testimonial - Caroline
    Caroline Collins (Schotland), Systems Biology
    Samen leren is een prachtige ervaring.