Sebastián Ayala Ruano (Ecuador), Systems Biology
De master Systems Biology is de perfecte combinatie van de onderzoeksvelden waarin ik geïnteresseerd ben (biologie, wiskunde en computer science).

Ik koos om twee redenen voor een masteropleiding aan de Universiteit Maastricht. Als eerste is de master Systems Biology de perfecte combinatie van de onderzoeksvelden waarin ik geïnteresseerd ben (biologie, wiskunde en computer science) en het curriculum biedt een brede keuze aan onderwerpen over de fundamenten van de systeembiologie. De andere reden is dat ik de UM Holland-High Potential beurs voor internationale studenten won. Dit helpt me bij het realiseren van mijn droom om aan de Universiteit Maastricht Systems Biology te studeren.

Kun je jezelf introduceren?

Ik ben een jonge onderzoeker uit Ecuador en een freelance datawetenschapper. Ik werk actief mee met enkele onderzoeks-, open science- en softwareontwikkelingsgroepen, zoals de International Society for Computational Biology Student Council. Daarnaast ben ik betrokken bij meerdere initiatieven die de bio-informatica in Ecuador en Latijns-Amerika willen versterken. Als ik niet werk, mountainbike en klim ik graag, luister ik naar muziek of kijk ik naar thrillers en documentaires. Ik lees graag boeken over wetenschap, communicatie, mysteries en geschiedenis.

Wat was je eerste indruk van je masteropleiding aan de Universiteit Maastricht?

Mijn eerste indruk was goed, vooral vanwege het Probleemgestuurd Leren, de internationale oriëntatie en de hoge kwaliteit van het onderzoek van het Maastricht Centre for Systems Biology en de andere onderzoeksinstituten.

Welke vakken vind je het interessantst?

Tot nu toe bevallen al mijn vakken me goed. Het interessantste (en moeilijkste) vak was Modelling Biosystems. Dat kwam omdat ik nooit eerder vakken heb gevolgd over wiskundig modelleren en het vanuit een mechanistisch perspectief bestuderen van biologische systemen. Na het volgen van dit vak begrijp ik de basis van dit deel van de systeembiologie. Deze kennis wil ik combineren met de inhoud van de andere vakken en mijn eerdere ervaring met datagedreven methoden.

Wat ben je van plan na je afstuderen?

Na mijn afstuderen ga ik op zoek naar een promotietraject in Nederland of een baan als systeembioloog. Over vijf jaar zie ik mezelf binnen een bedrijf of universiteit softwaremodellen of computationele modellen maken, die helpen bij het ontdekken van nieuwe geneesmiddelen. Daarnaast wil ik betrokken blijven bij projecten rond de uitwisseling van kennis en technologie tussen Europa, Ecuador en andere Latijns-Amerikaanse landen.

Other testimonials

  • Thijs van Loo
    Thijs Van Loo (Nederland), Systems Biology
    Probleemgestuurd leren gaat voor mij over het samen met je medestudenten leren van problemen. Je docenten zijn daarbij je gids. Deze manier van werken dwong me om meer over onze lesstof na te denken, waardoor ik de stof nu beter begrijp.
  • Liam Glueck
    Liam Glueck (Ierland) Systems Biology
    Tijdens mijn bachelor Biomedical Sciences in Maastricht kreeg ik interesse in het raakvlak tussen biomedische wetenschappen en wiskunde. Vandaar dat Systems Biology de perfecte keuze voor me was.
  • Iga Skorupska
    Iga Skorupska (Polen), Systems Biology
    Ik koos Systems Biology omdat het mijn interesse in biologie en computerwetenschappen combineert. Systems Biologie leek mij dus het beste van deze twee werelden.
  • Paula Casademunt Porte
    Paula Casademunt Porte (Spanje), Systems Biology
    De overgang van het grote Barcelona naar het kleinere Maastricht was enorm. Maar omdat Maastricht een echte studentenstad is, is er altijd wel iets te doen. Zeker tijdens de warmere maanden van het jaar zijn er veel evenementen, concerten en activiteiten. Zolang je de deadlines voor je studie goed in de gaten houdt, hoef je niks te missen.
  • Rosan Olsman
    Rosan Olsman (Nederland), Systems Biology
    Ik koos de master Systems Biology aan de Universiteit Maastricht vanwege de toepassing van systeembiologie binnen de gezondheidszorg. Bovendien biedt de universiteit kleinschalig onderwijs aan, waarbij studenten en docenten nauw contact met elkaar hebben.
  • Systems Biology - Testimonial - Caroline
    Caroline Collins (Schotland), Systems Biology
    Samen leren is een prachtige ervaring.