Megan Borg, (Malta), Biobased Materials
Ik vind deze masteropleiding interessant, omdat je er leert hoe je zeer dringende milieu- en economische zaken op een praktische manier aanpakt.

Ik vind deze masteropleiding interessant, omdat je er leert hoe je zeer dringende milieu- en economische zaken op een praktische manier aanpakt. We identificeren de problemen binnen de sector en bekijken hoe we deze kunnen oplossen vanuit verschillende perspectieven.

Wat was je eerste indruk van de masteropleiding aan de Universiteit Maastricht?

Dat het een erg interdisciplinaire opleiding is. In het begin moest ik wennen aan het ongemak van het onbekende. Het doel van deze opleiding is niet om een expert te worden op veel verschillende gebieden, maar om kenniskloven te overbruggen bij het aanpakken van verschillende uitdagingen.

Hoe ziet je studentenleven eruit?

Ik heb de neiging om mezelf altijd bezig te houden. Er zijn een hoop buitenschoolse activiteiten vanuit de UM. Zo volg ik graag sportlessen via de universiteit, maar, als ik tijd heb, ga ik ook naar openbare lezingen en volg ik Nederlandse lessen. Daarnaast is het ook heel makkelijk om tot rust te komen, door bijvoorbeeld een wandeling te maken langs de Maas of een boek te lezen in een café in het centrum.

Wat zijn je plannen na het afstuderen?

Na mij afstuderen wil ik liefst eerst reizen. Daarna wil ik weer in Nederland gaan wonen en werken.

Other testimonials

  • Girl
    Emese Szikszai, (Hongarije), Biobased Materials
    Ik koos voor deze opleiding vanwege de kleinschaligheid, de probleemgestuurde onderwijsmethode, het contact tussen medewerkers en studenten en de wetenschappelijke omgeving.
  • Andi Afif Naufaldi
    Andi Afif Naufaldi (Indonesië), Biobased Materials
    Bij probleemgestuurd onderwijs vormen echte problemen uit de praktijk de basis. We vragen ons af wat die problemen precies zijn en wat we moeten weten voordat we ze kunnen oplossen. En uiteindelijk lossen we die problemen dan ook daadwerkelijk op.
  • Elias Francisco Garcia Verstraete
    Elias Francisco Garcia Verstraete (Spanje), Biobased Materials
    De docenten hebben veel kennis en expertise in huis en zijn bereid om je overal mee te helpen. Ga daarom met ze in gesprek over hun eigen onderzoek!
  • Chrysanthi Oikonomidi
    Chrysanthi Oikonomidi (Griekenland), Biobased Materials
    Chemie wordt vaak geassocieerd met vervuilende stoffen, maar wat als we dat kunnen veranderen?