Emese Szikszai, (Hongarije), Biobased Materials
Ik koos voor deze opleiding vanwege de kleinschaligheid, de probleemgestuurde onderwijsmethode, het contact tussen medewerkers en studenten en de wetenschappelijke omgeving.

Ik koos onder andere voor deze opleiding vanwege de kleinschaligheid, de probleemgestuurd onderwijsmethode, het contact tussen medewerkers en studenten en de wetenschappelijke omgeving. In mijn ervaring zorgen deze aspecten ervoor dat we veel aandacht van de docenten krijgen en écht leren om problemen op te lossen tijdens de onderzoeksprojecten.

Hoe zou je het probleemgestuurd en projectgericht onderwijs omschrijven?

Het is het beste te omschrijven als een kleinschalige onderwijssetting, waarin je met andere studenten samenwerkt aan probleemstellingen. Er worden veel vragen gesteld en antwoorden verwacht, wat betekent dat je leert om je kennis toe te passen in onderzoeksprojecten. Er wordt altijd gewerkt via een praktijkgerichte aanpak.

Lessen beginnen met een voorbespreking over een actueel, relevant onderwerp. Daarna creëren we leerdoelen die we onderzoeken, waarna we alles nabespreken. De docenten zijn er om je te helpen in het proces en je de juiste richting op te duwen.

Wat vind je van de stad Maastricht?

Het is een prachtige stad en ik vind het heerlijk om hier als ‘toerist’ te zijn. Mijn favoriete plek is de Bisschopsmolen. Er zijn hier veel banen voor expats en het is een goede stad om te winkelen.

Hoe heb je huisvesting gevonden?

Zelf heb ik een studio gevonden via een huisvestingsbedrijf (Holland2Stay), maar er zijn ook andere mogelijkheden die je kunt bekijken op de website van de Universiteit Maastricht.

Other testimonials

  • Picture of a girl
    Megan Borg, (Malta), Biobased Materials
    Ik vind deze masteropleiding interessant, omdat je er leert hoe je zeer dringende milieu- en economische zaken op een praktische manier aanpakt.
  • Andi Afif Naufaldi
    Andi Afif Naufaldi (Indonesië), Biobased Materials
    Bij probleemgestuurd onderwijs vormen echte problemen uit de praktijk de basis. We vragen ons af wat die problemen precies zijn en wat we moeten weten voordat we ze kunnen oplossen. En uiteindelijk lossen we die problemen dan ook daadwerkelijk op.
  • Elias Francisco Garcia Verstraete
    Elias Francisco Garcia Verstraete (Spanje), Biobased Materials
    De docenten hebben veel kennis en expertise in huis en zijn bereid om je overal mee te helpen. Ga daarom met ze in gesprek over hun eigen onderzoek!
  • Chrysanthi Oikonomidi
    Chrysanthi Oikonomidi (Griekenland), Biobased Materials
    Chemie wordt vaak geassocieerd met vervuilende stoffen, maar wat als we dat kunnen veranderen?