Ilse Knoops (Nederland), Gezondheidsmakelaar bij GGD Brabant-Zuidoost
Bij UCV kon ik zelf een curriculum samenstellen met vakken over gezondheid, psychologie en een beetje economie (consumentengedrag).

“Het gedrag van mensen en hun gezondheid boeide me altijd al, daarom zocht ik een studie in deze richting. Bij UCV kon ik zelf een curriculum samenstellen met vakken over gezondheid, psychologie en een beetje economie (consumentengedrag). Gedrag en gezondheid waren de grote gemeenschappelijke delers in deze vakken. Dankzij de opleiding begrijp ik nu beter hoe en waarom mensen keuzes maken over bijvoorbeeld voeding en gezondheid”, zegt Ilse Knoops. Ze past de kennis die ze bij UCV opdeed toe in haar baan als gezondheidsmakelaar bij de GGD Brabant-Zuidoost.

“Als gezondheidsmakelaar adviseer ik gemeenten over gezondheidsbeleid. We werken bijvoorbeeld aan het uitrollen van interventies om een gezonde leefstijl te stimuleren binnen de hele keten van gezondheidszorg en preventie in de regio Brabant Zuidoost. Andere projecten waar ik mee bezig ben gaan over het veranderen van sociale normen rond drugsgebruik of de mentale gezondheid van jongeren.”

Na UCV volgde Ilse de masteropleiding Health Education and Promotion aan de Universiteit Maastricht waar ze veel vakinhoudelijke kennis opdeed. Terugkijkend naar haar studie in Venlo is ze vooral te spreken over de vaardigheden die ze er leerde: “Ik heb veel baat bij het samenwerken dat ik leerde tijdens de Probleem Gestuurd Onderwijsgroepen, net als bij het logisch redeneren en argumenteren.”

Ilse is nog volop bezig met haar ontwikkeling. “Ik wil blijven leren door mijn interesses te volgen. Dat is ook één van de redenen waarom ik voor UCV koos, ik volgde mijn eigen interesses waardoor ik vanzelf op het juiste (carrière)pad terechtkwam.”

Other testimonials

  • Sura El Gazzar
    Sura El Gazzar (Jordanië), Sustainability Compliance Specialist bij Flex
    Als je breed geïnteresseerd bent en van alles wilt proeven, zou ik UCV kiezen.
  • empty user
    Tom Marx (Nederland), Quality Assurance Adviser bij Refresco
    Ik zocht een studie over voeding en gezondheid die verder gaat dan bijvoorbeeld levensmiddelentechnologie alleen, maar voeding in de hele breedte beslaat. Die kans bood UCV.