Sura El Gazzar (Jordanië), Sustainability Compliance Specialist bij Flex
Als je breed geïnteresseerd bent en van alles wilt proeven, zou ik UCV kiezen.

“Duurzaamheid is niet iets dat je er tijdens je werk bij doet. Om mensen echt duurzaam te laten werken, wil ik de mindset van onze medewerkers veranderen, zodat ze begrijpen waarom duurzaamheid belangrijk is en ze zich betrokken gaan voelen bij het realiseren van onze duurzame doelen”, zegt UCV-alumna Sura El Gazzar. Ze werkt als Sustainability Compliance Specialist bij Flex, een Amerikaanse producent van elektronische onderdelen en devices. Flex heeft meerdere vestigingen in Nederland waaronder drie centra voor logistiek en supply chain services in Venray, Venlo en Oostrum. Sura is de eerste werknemer die zich in deze vestigingen exclusief met duurzaamheid bezighoudt. Het is haar taak om er het Global Sustainability Framework van Flex uit te rollen.

Haar doel klinkt ambitieus, maar is zeker niet onhaalbaar. Sterker nog, Sura leerde zichzelf een duurzame mindset aan. “Ik wilde me bij UCV in de psychologie verdiepen, in onderwerpen als gedragsverandering, sport- en sociale psychologie. Ik zag hoe enthousiast mijn medestudenten over duurzaamheid waren; ze volgden niet alleen vakken op dat gebied, maar pasten hun kennis ook in hun dagelijkse leven toe. Ze maakten meer duurzame keuzes, bijvoorbeeld als ze moesten reizen. Door met hen te praten, raakte ook ik geïnteresseerd. Ik begreep dankzij mijn vriendinnen hoe belangrijk duurzaamheid is voor mensen, de natuur en de planeet.”

Sura veranderde haar studie van psychologie naar duurzaamheid en volgde vakken als duurzaam ondernemerschap, duurzame ontwikkeling en milieurechtvaardigheid. “Omdat je bij UCV je eigen vakken kunt kiezen, kon ik halverwege mijn bachelor switchen. Dat is het mooie van UCV, ik hoefde niet helemaal opnieuw te beginnen met een nieuwe bacheloropleiding.” 

“Als je breed geïnteresseerd bent en van alles wilt proeven, zou ik UCV kiezen. Je kunt er experimenteren met je vakkenpakket om zo je interesses te ontdekken”, zegt Sura. Ze heeft wel een advies voor de experimenterende student: “Werk aan je plan voor jaar 2 en 3. Praat met je tweede- en derdejaars studenten over hun ervaringen met vakken. Laat je helpen door je Academic Adviser en kies je vakken niet op basis van alleen hun naam, maar verdiep je in de onderwerpen die aan bod komen. Zo voorkom je wat mij overkwam, namelijk studievertraging.”

Other testimonials

  • Ilse Knoops
    Ilse Knoops (Nederland), Gezondheidsmakelaar bij GGD Brabant-Zuidoost
    Bij UCV kon ik zelf een curriculum samenstellen met vakken over gezondheid, psychologie en een beetje economie (consumentengedrag).
  • empty user
    Tom Marx (Nederland), Quality Assurance Adviser bij Refresco
    Ik zocht een studie over voeding en gezondheid die verder gaat dan bijvoorbeeld levensmiddelentechnologie alleen, maar voeding in de hele breedte beslaat. Die kans bood UCV.