Tom Marx (Nederland), Quality Assurance Adviser bij Refresco
Ik zocht een studie over voeding en gezondheid die verder gaat dan bijvoorbeeld levensmiddelentechnologie alleen, maar voeding in de hele breedte beslaat. Die kans bood UCV.

Tom was één van de eerste 12 studenten die, bij de start van UCV, met zijn studie begon. De keuze voor Venlo was een logische stap voor hem. “Ik zocht een studie over voeding en gezondheid die verder gaat dan bijvoorbeeld levensmiddelentechnologie alleen, maar voeding in de hele breedte beslaat. Die kans bood UCV. Ik woonde in Roermond, dus Venlo was dichtbij. Na een half jaar verhuisde ik naar Venlo vanwege het contact met mijn medestudenten daar. Omdat ik na UCV ook de master Health Food Innovation Management in Venlo deed, zag ik hoe het studentenleven in de stad elk jaar weer groeide.”

“Bij UCV heb je de mogelijkheid om in andermans keuken te kijken door vakken op allerlei gebied te volgen. Je hoeft niet meteen een specialiteit te kiezen. Hierdoor kom je meer over jezelf en je interesses te weten waarna je je kunt verdiepen in de vakken waar je energie van krijgt. Als je nieuwsgierig bent naar alle mogelijkheden rondom voeding dan is UCV een heel goede optie voor je.”

Tegenwoordig werkt Tom als Quality Assurance Adviser bij frisdrankenfabrikant Refresco. Dankzij zijn brede opleiding bij UCV kan hij op alle vlakken meewerken bij het bedrijf. “Dat gaat van de ontwikkeling van recepten voor frisdranken tot de implementatie ervan in de productie. Ook het ontwikkelen van een kwaliteitscontrole en risico-inventarisatie horen erbij”, zegt hij en noemt een paar voorbeelden van zijn werk: “We denken na over ingrediënten met een gezondheidsclaims zoals vitamines. Hoe formuleer je de frisdrank zodat de consument de vitamines daadwerkelijk kan opnemen, wat is dan het effect op de gezondheid en wat mag je vervolgens claimen op het etiket?” Ook de invoering van statiegeld op blikjes hield Tom bezig: “De vraag naar frisdrank in plastic flessen steeg enorm, waardoor we nu nadenken over duurzamere flessen.”

Kunnen meedenken met alle afdelingen binnen het bedrijf, is voor Tom dus één van de belangrijkste vaardigheden die hij bij UCV opdeed. “Je leert om vanuit allerlei invalshoeken naar problemen te kijken en ze op te lossen. Daardoor kan ik nu vanuit de invalshoek van bijvoorbeeld de directie, de afdelingen verkoop of productie meedenken aan oplossingen voor ons bedrijf.”

Other testimonials

  • Sura El Gazzar
    Sura El Gazzar (Jordanië), Sustainability Compliance Specialist bij Flex
    Als je breed geïnteresseerd bent en van alles wilt proeven, zou ik UCV kiezen.
  • Ilse Knoops
    Ilse Knoops (Nederland), Gezondheidsmakelaar bij GGD Brabant-Zuidoost
    Bij UCV kon ik zelf een curriculum samenstellen met vakken over gezondheid, psychologie en een beetje economie (consumentengedrag).