Tessa de Loeij (Nederland), Arts-Klinisch Onderzoeker
Ik ga voor een dubbele carrière, eentje vóór en eentje áchter de schermen

Studeren aan de Universiteit Maastricht (UM) is een op jou toegesneden ervaring die je voorbereidt op je toekomstige carrière, maar je ook op persoonlijk vlak verrijkt. Onze bachelor- en masteropleidingen richten zich op studenten die intrinsiek geïnteresseerd zijn in gezondheid en menselijk gedrag. Studenten die graag ‘een extra stap willen zetten’ in hun vakgebied en/of als persoon. Hoe ziet jouw ‘extra stap’ eruit?

“Ik heb in Maastricht eerst de bachelor Biomedische Wetenschappen gedaan, waarbij ik onderzoek superleuk vond. Wat ik echter heel erg miste in het beroep van biomedisch wetenschapper was het patiëntencontact. Diagnoses stellen en het klinisch denken dat daarbij komt kijken vind ik fascinerend. Ik wil ook heel graag mijn kennis van de wetenschap toepassen in de praktijk van de patiëntenzorg. Daardoor werk je als Arts-Klinisch Onderzoeker zowel voor als achter de schermen.

Ik heb na mijn bachelor ook naar andere universiteiten gekeken voor een masteropleiding, maar het probleemgestuurd onderwijs van de UM beviel me erg goed. Ook het internationale karakter van deze universiteit spreekt me erg aan. In mijn laatste masterjaar wil ik graag een stage doen in een land waar je anders niet zo snel komt, bijvoorbeeld in Kenia. De studie bevalt tot nu toe prima met een goede mix van theorie en praktijk. Uiteraard heb je een vol studieprogramma omdat je én wordt opgeleid tot arts én tot wetenschapper in vier jaar. Gelukkig is alles perfect georganiseerd en wordt het logisch opgebouwd.

Wanneer ik klaar ben met deze studie, wil ik graag promoveren en/of me specialiseren in endocrinologie, een onderdeel van de interne geneeskunde. Ik ben gefascineerd door hormonen omdat die een rol spelen in alle processen in het lichaam. Ze zijn dus heel belangrijk.

Het beroep van Arts-Klinisch Onderzoeker is daarbij een perfecte match voor mij, omdat het een brugfunctie vervult tussen de principes van arts en klinisch onderzoek. Door klinisch onderzoek te verrichten draag ik bij aan belangrijke ontwikkelingen binnen de geneeskunde. Daarnaast leer ik de uitkomsten van onderzoek vertalen naar de klinische praktijk waarmee ik patiënten kan behandelen, wat erg handig is aangezien wetenschap ten grondslag ligt van de geneeskunde.”

Tessa post wekelijks op Instagram over haar ervaringen tijdens de opleiding en haar leven in Maastricht. Zij beantwoordt graag jouw vragen over de master Arts-Klinisch Onderzoeker en/of over het (studenten)leven in Maastricht.

  Volg Tessa op Instagram

  Stuur Tessa een DM

  Wil je meer weten over de master Arts-Klinisch Onderzoeker? Vraag ons uitgebreide infopack aan

Other testimonials

  • Iris Bunnik, master's student Arts-Klinisch Onderzoeker
    Iris Bunnik (Nederland), Arts-Klinisch Onderzoeker
    Als arts kan ik me straks én met patiënten én met eigen onderzoek bezighouden. Zo blijf je jezelf voortdurend ontwikkelen
  • MA Arts-Klinisch Onderzoeker - Your future
    Pomme Simons (Nederland), Arts-Klinisch Onderzoeker
    Het is prettig dat bij de A-KO meerdere onderwerpen in 1 blok worden geïntegreerd, zoals in het blok Thorax of Abdomen. Dat vind ik beter dan elk onderwerp apart bestuderen.
  • Tom Wolswijk (Nederland), Arts-Klinisch Onderzoeker
    In vier jaar tijd word je opgeleid tot arts én wetenschapper. Dat is een behoorlijke uitdaging