Iris Bunnik (Nederland), Arts-Klinisch Onderzoeker
Als arts kan ik me straks én met patiënten én met eigen onderzoek bezighouden. Zo blijf je jezelf voortdurend ontwikkelen

"Ik had al een bachelor- en masterstudie Voeding en Gezondheid in Wageningen achter de rug. Met mijn kennis op het gebied van fysiologie e.d. zat het wel goed, maar ik miste het contact met de patiënt. Als Arts-Klinisch Onderzoeker word je opgeleid tot arts en doe je tegelijkertijd onderzoek. Die combinatie vind ik helemaal geweldig.


Tijdens mijn studie in Wageningen heb ik een half jaar in Frankrijk gestudeerd. De toelatingsprocedure voor deze 4-jarige masteropleiding is erg streng en toen ik in Maastricht werd aangenomen, kreeg ik een beetje een déjà vu. De sfeer hier heeft ook wel iets buitenlands, erg leuk en gezellig. Bovendien is de omgeving hier erg mooi. Na deze master ben je basisarts én onderzoeker. Dat was voor mij een hele gerichte keuze. Ik wilde met patiënten werken en ook zelf onderzoek kunnen doen.


Ik zit nu in het 2e jaar en het bevalt me erg goed. Ik moest in het begin wel erg wennen aan het probleemgestuurd onderwijs hier, maar nu vind ik het prettig omdat je veel meer met de stof bezig bent. Ook blijft alles veel beter hangen, wat studeren voor examens een stuk eenvoudiger maakt. Dat je tegelijkertijd allerlei ‘soft skills’ leert ontwikkelen, is mooi meegenomen.


Na deze masteropleiding wil ik graag promotieonderzoek gaan doen en me tevens specialiseren als arts. Mijn top 3 aan specialisaties bestaat nu uit internist, longarts en huisarts. Wat een PhD-plek betreft, ben je natuurlijk afhankelijk van de beschikbare onderwerpen, maar ik heb er alle vertrouwen in dat ik iets vind wat me bevalt. Mijn ideale baan is als arts werkzaam zijn in een ziekenhuis waarbij ik me twee-derde van de tijd bezighoud met patiënten en het resterende deel met onderzoek.”


 Wil je meer weten over de master Arts-Klinisch Onderzoeker? Vraag dan ons informatiepakket aan 

Other testimonials

  • MA Arts-Klinisch Onderzoeker - Your future
    Pomme Simons (Nederland), Arts-Klinisch Onderzoeker
    Het is prettig dat bij de A-KO meerdere onderwerpen in 1 blok worden geïntegreerd, zoals in het blok Thorax of Abdomen. Dat vind ik beter dan elk onderwerp apart bestuderen.
  • Tessa student ambassador Maastricht University
    Tessa de Loeij (Nederland), Arts-Klinisch Onderzoeker
    Ik ga voor een dubbele carrière, eentje vóór en eentje áchter de schermen
  • Tom Wolswijk (Nederland), Arts-Klinisch Onderzoeker
    In vier jaar tijd word je opgeleid tot arts én wetenschapper. Dat is een behoorlijke uitdaging