Master

Health and Social Psychology

Waarom is het voor sommige mensen moeilijk om hun alcoholgebruik te verminderen? Waarom worden sommige mensen zo snel kwaad? Vind je het leuk om antwoorden te vinden op vragen als deze? En zie je jezelf mensen helpen om hun gewoonten te veranderen? Dan zou je eens moeten overwegen je te specialiseren in Health and Social Psychology.  De nadruk van deze specialisatie ligt op begrijpen hoe de persoonlijkheid, cognities en sociale omgeving van mensen van invloed is op hun gezondheid en sociaal functioneren. Je analyseert de onderliggende mechanismen van ongezond of antisociaal gedrag aan de hand van recente theorieën en modellen uit verschillende psychologische disciplines. En je gebruikt deze kennis om programma's voor gedragsverandering op te zetten. Na voltooiing van je master kun je een onderzoeker worden in een academische of praktische gezondheidssetting, of werken in communicatieplanning, gezondheidsvoorlichting of beleidsvorming.

Vraag het een student!

Dit is Zoe: de student-ambassadeur voor Health and Social Psychology. 

Op haar Instagram-account deelt ze haar studie-ervaringen, momenten van haar leven in Maastricht en nog veel meer. Volg haar om een voorproefje te krijgen van je mogelijke toekomst! 

Als je vragen hebt over de opleiding en/of het (studenten)leven in Maastricht, kun je gerust contact opnemen met Zoe via haar Instagram-pagina; ze helpt je graag bij je studiekeuze, zoals eerdere student-ambassadeurs haar hebben geholpen bij de hare. 

  Volg Zoe en stel je vragen op Instagram.

Dit programma is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).